Gökbulut güven tazeledi…

0

İznik AK Parti İlçe Teşkilatı’nda, mevcut başkan Halil İbrahim Gökbulut güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Kongrede yapılan konuşmalarda AK Parti’nin kuruluşundan bu yana gerçekleştirilen hizmetler anlatılırken, birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

 

Pazar günü İznik Davet salonunda gerçekleşen kongreye İçişleri eski Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala, eski Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Osman Mestan, Mustafa Esgin, Refik Özen, Müfit Aydın, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gürsu belediye Başkanı Mustafa Işık, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Orhangazi belediye başkanı Bekir Aydın, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çetin, CHP İlçe Başkanı Asiye Çalışkan, BBP İlçe Başkanı Özkan Ebinç, Saadet Partisi İlçe Başkan V. İsmail Hakkı Akın, Yeniden Refah Partisi ilçe Başkanı Mustafa Panzehir ile diğer il ve ilçelerin teşkilat yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

 

Kongrede divan başkanlığını Bursa Eski İl Başkanı Sedat Yalçın yaptı. Olağan kongrenin tüm maddeleri oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerin okunup görüşülmesinin ardından ilk konuşmayı Ak Parti ilçe başkanı Halil İbrahim Gökbulut yaptı. Gökbulut “ 8 Mart Dünya Kadınlar günü olması münasebeti ile öncelikle tüm kadınlarımızın bu özel gününü kutlarım. Kongremize gelerek bizleri onurlandıran başta sayın bakanlarım, Bursa Milletvekillerimiz, Bursa İl Başkanımız, Büyükşehir Başkanımız, Çevre il ve ilçelerden kongremize gelen Ak Partili yöneticilerimiz, Belediye Başkanlarımız, diğer siyasi partilerimizin yöneticileri, delegelerimiz, üyelerimiz ve yerel basınımızın temsilcileri hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ben bu göreve layık görüldüğüm zaman siyasette daha önce aktif olarak rol almamıştım. Fakat sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı zamanından beri de Recep Tayyip Erdoğan’ın sevdalısıydım. Geçenlerde bir büyüğümüzü arayıp beni eleştirmişler çok şükür fazla eleştirecek bir şey bulamamışlar ve benim için “bir balıkçıya İzniği teslim etmişsiniz” demişler. Ben zaten seçim çalışmalarında her mahallemizde nerden geldiğimizi kim olduğumuzu vatandaşlarımıza anlattık. Ben şunu belirtmek istiyorum şükürler olsun ki alnımız açık bu görevde de hiçbir zaman ihale takipçiliği yapmadım, vakıf malı komisyonculuğu yapmadım. Alnımız ak dimdik te durmaya devam ediyoruz. Görevde olduğumuz sürede iki büyük seçim atlattık. Rabbimize şükürler olsun alnımızın akıyla Cumhurbaşkanımızı mahcup etmedik ve oy oranlarımızı arttırdık. Bu başarıdaki en büyük pay bu davanın gönüllüleri yani sizler ilçe yönetimim üyelerimiz sandık başkanlarımız mahalle başkanlarımız kadın kollarımız gençlik kollarımız ve özellikle lise teşkilatımızdır. Sizler bizi mahcup etmediniz Allah ta sizi mahcup etmesin. İki buçuk yıl önce bir telefonla bu göreve başladık ben daha önce siyaset yapmamıştım bizler o kadar şanslıyız ki zor bir dönemde göreve gelmemize rağmen il başkanımızın ve yönetimimizin hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımızdan oluşması, İl başkanımızın bizi hiçbir zaman yalnız bırakmaması, Alinur başkanımızın bir dediğimizi iki etmemesi milletvekillerimizin her fırsatta sorunlarımızla ilgilenmesi özellikle Bölge Milletvekilimiz Zafer Işık’ın her zaman yanımızda olması bizim göreve daha fazla sarılmamızı sağlamıştır. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ederim” dedi.

 

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta yaptığı konuşmada “ 19 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda sadece rabbimizin yardımını istedik, gönül kazanmayı halka hizmet noktasında her şeyin üzerinde tuttuk içeride v e dışarıda maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen dikleşmeden dimdik ayakta kaldık insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına sıkı sıkı sarıldık. Tüm zor zamanlarımızda milletimizi hep yanımızda bulduk ayrım yapmadan tüm halkımıza hizmet götürdük bundan sonra da götürmeye devam edeceğiz. Şimdi yeni teşkilatımızla birlikte yeni bir atılım dönemine başlıyoruz 2023 hedeflerine daha sağlam adımlarla ulaşmak için yenileniyoruz ve tazeleniyoruz dün olduğu gibi yarında omuz omuza çalışacağız tek vücut halinde hareket ederek birlik ve beraberlik içinde büyük Türkiye hedefine ulaşmak için mücadelemizi hep beraber sürdüreceğiz beraber dua edip beraber amin dediğimiz teşkilatlarımızın tüm kademeleri ile omuz omuza daha yaşanabilir bir İznik için mücadele vereceğiz” dedi.

 

Bursa Milletvekili Zafer Işık yaptığı konuşmada “ İznik’in her tarafı tarih kokuyor ve burada 7. olağan kongremizi icra ediyoruz inşallah bu kongremiz İzniğimize, Bursamıza hayırlı uğurlu olsun. Kongreler yenilenmenin tazelenmenin daha ileriye atılmanın bir başlangıcıdır. İnşallah bu günden sonra İznik adına geçmişte yapılanlardan bu yeni güçle beraber daha fazla icraatlar yaparak buradan ayrılmış oluruz. İznik’e büyük yatırımlar yapmak üzere gerek ilçe başkanımız gerekse belediye başkanımız Ankara’ya geldiler kendileri ile bir çok çalışma yaptık ancak benim için çok çok önemli olan Zeytin’i daha önemli kılmak adına müstahsillerimize bir nebze de fayda getirmesi adına sayın bakanlarımızın ve milletvekili arkadaşlarımızla bölge zeytini adına tarım bakanlığımız nezninde çok önemli bir girişimde bulunarak ve Türkiye tarihinde hiç olmayan zeytinde kiloya destek noktasında kiloya 15 kuruş destek verildi. Bu belki az olabilir ama bir başlangıçtır. İznik’te bir trafo merkezi yok İznik’e elektrik Yenişehir ve Orhangazi’den destekleniyor. Kış aylarında, kuşların göç ettiği zamanlarda ve fırtınada büyük sıkıntılar gerçekleşiyordu geçtiğimiz aylarda ilçe başkanımızla bir dizi ziyaretler yaptık ve Ankara da ilgili kuruma giderek genel müdürle görüştük geçen hafta İznik Trafo merkezinin ihalesi yapıldı. İnşallah önümüzdeki ay çalışmalar başlıyor ve yaz ortasında trafo merkezimiz sizlerin hizmetinde olacak ve bu trafo merkezi ile gerek duyulursa Orhangazi ve Yenişehir desteklenecek. Bunun dışında iki müze yapılması konusunda belediye başkanımız ilçe başkanımız ve müzeler genel müdürümüz ile bir toplantı yaptık bu toplantı neticesinde İslam Medeniyetleri müzesi ve Arkeoloji müzesi yapılması konusunu bütçeledik. İslam eserleri müzesi çalışmaları başladı ve en kısa sürede tamamlanacak. Arkeoloji müzesi de belediyemizin gösterdiği alana yapılacak. Dolayısıyla İzniğimizin müze sorunuda ortadan kalkmış olacak. Herkesin sorduğu Orhangazi-İznik karayolu da genel müdürlüğe teklif ettik bir kısmı aradaki köylerimiz baypas edecek şekilde çalışmalar sürüyor onun müjdesini de çok kısa sürede sizlerle paylaşacağımızı ümit ediyorum” dedi.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’da kongreye hitaben yapılan hizmetleri ve birlik beraberliğin önemini vurgulayan birer konuşma yaptılar.

 

Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde tek aday olan Halil İbrahim Gökbulut yeniden başkanlığa seçildi. Gökbulut yeni yönetiminde 6 değişikliğe gitti. Yeni yönetim kurulu kongrenin sonunda Milletvekilleri ve İl yönetimi ile hep birlikte fotoğraf çektirdiler.

 

Gökbulut’un yönetiminde şu isimler yer alıyor; Hasan Akın, Hüseyin Arslan, İbrahim Burhan, İlker Yasin Fındık, İnanç Şahin, Mehmet Sönmez, Mehmet Erkan, Osman Balaban, Yusuf Ziya Çolak, Yasemin Demirbaşa, Yüksel Akın, Zarife Türkoğlu, Zarife Yıldırım, Zihni Işık.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.