Frankfurt Tiyatro Festivali Ödülleri İznik’ten

0

Anadolu’dan Almanya’ya göçün 60. yılında Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin 7. yılı Türkiye’den tiyatroya emek veren oyuncuların katılımıyla 1-7 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Anadolu’dan Frankfurt’a taşınan ruhu en güzel şekilde temsil edecek meddah oyunlarından biri Hacivat ve Karagöz’ü tiyatro Frankfurt’un ruhuna en uygun şekilde yorumlamıştır. Oyunculara dağıtılacak ödüller İznik’te Gani Çini Sanat atölyesinde çini olarak hazırlandı.

1-7 Eylül tarihlerinde Selçuk Yöntem, Oya Başar, Perihan Savaş, Reha Özcan, Zerrin Tekindor, Mustafa Kurt, Yekta Kopna, Atilla Şendil, Turgay Tanülkü gibi bir birinden ünlü 20 isimin perde açacağı Frankfurt Tiyatro Festivali’nde tiyatro sanatçılarına çiniden Hacivat ve Karagöz’ün kabartması olan çini plaketler, İznik’te Gani Çini Atölyesi’nde üretildi.

Atölye sahibi Ganimet Kızıltan Yıldız, “Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin bu yılki ödül töreni için Hacivat ve Karagöz’ün kabartması bulunan çini plaketler çalışıldı. İznik Çinisinden yapılan bu ödüller Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne anlam katacak” dedi.

Uludağ Üniversitesi Çini İşlemeciliği Bölümü mezunu olan Yıldız, Almanya’da beşincisi gerçekleştirilen festival için İznik Roma Tiyatrosu maskını tasarlamıştı.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.