Erik ve Kiraz hasadı başladı

0

Marmaranın tarım ambarı olan İznik’te Erik ve Kiraz hasadına başlanıldı. Erik halde 8-9 lira, Kiraz 5-9 liradan alıcı buluyor.

Yazlık sebzenin deposu olan İznik Ovası’nda yaz meyveleri de büyük bir oranda yetişebiliyor. Sebzenin yanı sıra meyve yetiştiriciliği de yapan İznikli çiftçiler kiraz, şeftali, erik gibi meyveleri yetiştirirken, bu hafta kiraz ve erik hasadına başlandı.

İznikli çiftçilerin zeytinden sonra büyük bir gelir kaynağını oluşturan Erik ve Kiraz hasadına başlanmasına rağmen havaların geç ısınmasından dolayı Kiraz’da beklenen irileşme olmadığı için üreticiler düşük rekolte ile karşılaştıklarını kaydetti.

Bu yıl da önceki yıl olduğu gibi rekolte sorunu yaşadıklarını belirten üreticiler “Kiraz üretimi bu yıl gecikti. Her yıl Mayısın ilk haftası hasat başlamış olurdu. Bu yıl hasattan ümitliydik ancak havaların geç ısınması rekolteyi etkiledi. Birde maliyet sorunumuz var Kiraz geçen senede çıktığında aynı fiyatlarda idi aradan geçen bir seneye rağmen hem erik hemde kiraz geçen seneki fiyatları anca gördü. Bugün halde Kiraz 5-9 liradan Erik ise 8-9 liradan müstahsilden alınıyor. Benzin, Mazot, ilaç, gübre ve işçilik maliyetleri ile kıyaslandığında erik ve kiraz’dan beklediğimiz kazançları elde edemiyoruz.” Dedi.

 

fantezi dünyanızı ısıtacak eğlenceler için denizli escort sitesini ziyaret edin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.