Başkan Usta; FESTİVAL CİDDİ İŞTİR

0

2015 Yılında başlayan ve busene beşincisi gerçekleştirilecek olan İznik Çini Kültür ve Sanat Festivali iptal edildi. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta Festival ciddi iştir mevcut yapılan çini festivalinin ilçemize ve çinici esnafımıza hiçbir faydası olmadığını düşünüyoruz. Daha iyi bir festival gerçekleştirmek adına bu sene yapılacak olan Çini Festivalini iptal ettik” dedi.

Dönemin belediye başkanı Osman Sargın tarafından 2015 yılında birincisi gerçekleştirilen İznik Çini Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl beşincisi yapılacaktı. Çini Festivali organizasyonu için kaymakamlık toplantı salonunda çiniciler, Unesco Alan Başkanlığı, Meslek odaları, Üniversite ve Dernek temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Festival organizasyonu için komisyon kurulması planlanan toplantıda geçtiğimiz yıllarda yapılan festivallerde yaşanan olumsuzluklar masaya yatırıldı. Festivalin çok daha kapsamlı olması ve İznik’in tanıtımı ön plana çıktı.

Alelacele yapılacak bir festivalin İznik’e hiçbir getirisinin olmadığı konusunda görüş birliğinin oluşmasının ardından açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta bu yıl yapılacak olan Çini Festivalinin ortak alınan bir kararla iptal edildiğini belirtti.  Usta açıklamasında “mevcut şekilde yapılan çini festivalinin ilçemize ve çinici esnafımıza hiçbir faydası olmadığını düşünüyoruz. Onun için bu yıl yapılacak olan festivali önümüzdeki yıla erteledik. Bunun çalışmalarına ise şimdiden başlayacağız ilk önceliğimiz Şubat ayı başında yapılacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı yani EMİTT olacak. İznik olarak en iyi şekilde öncelikle bu fuara hazırlanacağız ve İznik’in tanıtımını yapacağız. Sonrasında Nisan ayı içerisinde Çinici esnafımızla akademik bir konferans gerçekleştireceğiz. İşte bu çalışmaların ardından İznik Çini Festivalini layıkı ile yapmayı hedefliyoruz. Festival ciddi bir iştir. Yapmış olmak için bir iş yapmak istemiyoruz” dedi.

birbirnden güzel kızlar denizli escort sitesinde sizlerle.

Leave A Reply

Your email address will not be published.