Emekli Askerlerden İznik Ziyareti

0

Selimiye Askeri Okulu mezunları 270 kişilik bir grupla İznik’e kültür gezisi düzenledi. Grup Atatürk Büstüne çelenk koyup saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

 

1959 – 1963 Selimiye Askeri okulu mezunları 276 kişilik grupla İznik’e kültür gezisi düzenledi. İçerisinde bir çok üst düzey emekli askerinde bulunduğu grup ilk olarak Abdulvahap Türbesini ziyaret etti. Askeri guruba İznik Gazetesi yazarı emekli resim öğretmeni Hüseyin Acarol rehberlik etti

 

Kültür gezisinin ilk durağı Abdulvahap Türbesi oldu. Abdulvahap türbesini ziyaret eden grup daha sonra eski hükümet konağı önünde bir tören düzenledi. Askeri grup adına emekli Paşa Atilla Kürümoğlu Atatürk Büstüne çelenk koyarak 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşını okudular.

 

Hüseyin Acarol askeri gruba İznik’in tarihi ve eserleri hakkında bilgiler verdi. Grup daha sonra tarifi eserleri ziyaret ederek İznik işi Çini, Zeytin ve zeytinyağı aldılar. Ayasofya’ya hayran kalan grup üyeleri hep birlikte göl sahiline giderek enfes havanın ve gölün tadını çıkardılar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.