DÜLGER’DEN İZNİK ÇIKARMASI

0

DÜLGER: BİR OKUL MÜDÜRÜ KADAR OKULDUR

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş’ın da yer aldığı ziyarette ilk durak İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. İznik İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil ve İznik’te görev yapan okul müdürleriyle bir toplantı gerçekleştiren Sabahattin Dülger, “Bir okul, müdürü kadar okuldur. Kurumlardaki insanlar, kurumlardaki yöneticilerle şekil alır. Okul müdürünün gayreti, öğrencilerin geleceğini de doğrudan etkiler. Okul müdürü, iyi bir meslek rehberi, iyi bir insan mühendisi ve gönül mimarıdır. Bu anlamda sizlere çok büyük görevler düşüyor.” dedi.

Okul müdürlerinin görüş ve önerilerini de dinleyen Dülger, “Okul yönetimi bildiğiniz gibi bir etki oluşturmayı gerektirir. Etkiniz ve yetkiniz ölçüsünde okullarımız gelişecek ve değişecek. Ancak bu etkiyi kullanabilmek ve devam ettirmek de son derece önemli. ‘Yetki etkinin bittiği yerde başlar’ şeklinde bir yönetimsel ifade vardır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sabah evlerinden çıkarken mutlu bir şekilde okula girmelerini sağlamak sizlerin bu etkisi ile gerçekleşecek. Bildiğiniz gibi Sayın Bakanımızın açıklamış olduğu Eğitim 2023 vizyonuyla birlikte değişim; her okuldan, her öğretmenden ve her okul müdüründen başlayacak. Eğitime, öğrenciye, çevreye ve topluma bakış aşamasının değişmesiyle başlayacak” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar’ı Makamında ziyaret eden Dülger, daha sonra Kılıçaslan ve Selçuk İlkokulları ile İznik Anadolu Lisesinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Türkiye’nin “Ben güçlü olmak istemiyorum” deme lüksü olmadığını vurgulayan Dülger, “2053 ve 2071 vizyonu çerçevesinde gençlerimiz ve öğrencilerimizin tamamı Türkiye’yi yüceltme gayreti içinde olmalı. Bizler işte bu nesilleri yetiştirmek için çabalıyoruz. Bugünün çocukları gelecekte bizlerin çocuklarını, torunlarını yetiştirecek. Bu da bize ayrı bir sorumluluk veriyor. Öğrenci merkezli eğitim konusunda hassas olmanızı özellikle istirham ediyorum. İrademizi yenilememiz, inancımızı güçlü tutmamız ve tutkumuzu artırmamız gerekiyor.” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.