DİKKAT !!! VAKA SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ VAR

0

Son haftalarda Türkiye genelinde artan koronavirüs salgını İznik’te de günden güne etkisini artırıyor. Ekim ayının ilk haftasında Pozitif vaka sayısı 40 civarında iken geride bıraktığımız üç hafta içerinde neredeyse yüzde 400 civarında bir artışla pozitif vaka sayısı 150’ye fırladı.

Hayat Eve Sığar Uygulamasında İznik’in bir çok bölgesi tehlikeli boyut olan kırmızıya dönüşmesi de vatandaşlarda tedirginliği artırıyor.

 

Türkiye genelinde artan koronavirüs pozitif vaka sayısı İznik’te de artış gösteriyor. Son 1 ayda özellikle İstanbul ve Bursa’da Eylül ayına oranla 3 kat artış gösteren covid-19 vakalarında İznik’te günden güne artış gösteriyor. Son edindiğimiz bilgilere göre ilçemizdeki Pozitif vaka sayısı 150, evde karantinada olan temaslı vaka sayısı ise 300 civarında.

 

Öte yandan sağlık bakanlığının mobil uygulaması olan Hayat Eve Sığar’daki pandemi yoğunluk haritasında ise günden güne kötüye gidişat sürüyor. Hayat Eve Sığar Uygulamasında İznik’in bir çok yeri yüksek risk olan kırmızıya dönüşmesi ise endişeyi artırıyor. Yetkililer vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyarırken, zorunlu olmayan vatandaşların evden çıkmamalarını istediler.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.