Cuma Namazı ile Camiler ibadete açılıyor

0

İznik Müftüsü Üzeyir Yavaş 73 gün sonra yeniden cemaatle birlikte namaz kılınacağını söyleyerek “Herkes kendi seccadesini getirecek, maske takmak ise zorunlu olacak” dedi.

 

Korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart tarihinde camilerde cemaatle namaz kılmanın yasaklanmasından sonra Cumhurbaşkanlığı, 29 Mayıs Cuma günü camilerin Öğlen ve ikindi vakitlerinde sosyal mesafe ve diğer kurallar gözetilerek camilerde namaz kılınacağını açıklamıştı. İznik’te ise 29 Mayıs Cuma günü ilk Cuma namazı İlçe Merkezinde Alpaslan ilkokulu Bahçesinde, Sebze Meyve Kapalı Pazar alanında, ayrıca Yeşil Cami, Hoca Ahmet Yesevi Camii, Kara Halil Hayrettin Paşa, Kuba Camii, Toki Selçuk Camii, Topkapı Camiilerinin avlularında ve köylerde bulunan camilerin avlularında kılınacak.

 

16 Mart tarihinde Korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında camilerde cemaatle namaz kılmak yasaklanmıştı. Salgının kontrol altına alınması ve normalleşme planı çerçevesinde ise geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan camilerde cemaatle namaz kılmanın sosyal mesafe kurallarına uyularak 29 Mayıs tarihinde başlayacağını duyurmuştu. Buna göre 29 Mayıs tarihinden itibaren sadece öğlen ve ikindi namazları camilerde sosyal mesafe kuralı ile ve herkesin kendi seccadesini kullanması koşulu ile kılınabilecek.

 

ÖNLEMLER ALINACAK, HERKES KENDİ SECCADESİNİ GETİRECEK

 

Cuma namazı öncesinde cami bahçelerine ve namaz kılınacak diğer alanlara girişler kontrollü bir şekilde sağlanacak. Sosyal mesafe ve maske kuralı geçerli olacak. İlk Cuma namazında ise vatandaşlar kendi seccadelerini getirerek bu seccadelerde namaz kılabilecekler. Öte yandan 29 Mayıs Cuma günü başlayacak olan camilerde cemaatle namaz kılınmasında da vatandaşlar camilere kendi seccadeleri ile gidebilecekler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.