CHP’li Çalışkan: Esnaf ne yapacağını şaşırmış durumda

0

İznik Esnaf Odası Başkanı Kadir Akçaalan’ı ziyaret eden CHP İlçe Başkanı Asiye Çalışkan pandemi koşullarında esnafın çektiği sıkıntıları ele aldı.

CHP İlçe başkanı Asiye Çalışkan pandemi döneminde İznikli esnafların içinde bulunduğu durum ile ilgili Akçaalan’dan bilgi aldı. Hükümet tarafından sağlanan desteklerin yetersiz olduğu konusunda görüş birliğine varan iki başkan hükümet tarafından ivedilikle küçük esnaf için sağlanan desteklerin artması gerektiğini aksi halde bir çok esnafın kepenk indirme zorunda kalacağını belirttiler.

Pandemi kısıtlaması tedbirleri kapsamında Kıraathane, Çay Bahçesi, Lokanta ve Kantin dahil olmak üzere yaklaşık 200 civarında işyerinin kapalı olduğunu ifade eden CHP’li başkan Çalışkan ve Oda başkanı Akçaalan dolaylı yoldan yaklaşık bin kişinin mağdur olduğu ve acilen gerekli tedbirlerin arttırılarak hayata geçirilmesi konusuna vurgu yaptılar.

Ülkenin kalkınmasının eğitim ve üretimden geçtiğini dile getiren CHP ilçe Başkanı Asiye Çalışkan şu ifadeleri kullandı;

“Çalışkan, tarafımıza da cok fazla şikayetler geliyor vatandaşlar ne yapacağını şaşırmış ve ne yapacağını bilemez  durumda borçlar artmış ödeme noktasında mağdurlar artık Ali’nin takkesi Veli’ye, Veli’nin takkesi Ali’ye geçme durumları çoktan aşılmış durumda. Esnafı, çiftçisi, işçisi, emeklisi, öğrencisi her alanda mağduriyeteler gittikçe artıyor ve artmakta. Türkiye Cumhuriyeti  Devleti büyük bir  devlettir ama içinde yaşayan üreten milletiyle büyüktür. Dışarıdaki 156 devlete yardım edildiğini sayın Cumhurbaşkanı söyledi. Ama büyüklük önce kendi insanının refahıyla yaşam kalitesiyle ölçülür, bilimde üretimde eğitimde kendi kodlarımıza dönmemiz esasdır. Atalarımızın dediği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.'”

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.