CEREN HOCAOĞLU’NUN DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ. LÜTFEN BİR DİLEK TUTUNUZ

1

Son dönemde Deli, Hiç ve Döngüm adlı şarkılarıyla adından sıkça söz ettiren Ceren Hocaoğlu, eşsiz sesiyle dinleyenlerini büyülemeye devam ediyor. Son derece tatlı ve güzel sesiyle Melankoli, Duy Beni ve bir çok şarkıya akustik yorumunu katan sevgili Ceren Hocaoğlu ile İznik Gazetesi ekibi olarak harika bir röportaja imzamızı atmış bulunuyoruz. Kendisi şarkı söylemeye nasıl başladı? Müzik piyasasının gidişatından memnun mu? en son çıkarmış olduğu ‘Döngüm’ adlı şarkısının hikayesi nedir? Ve çok daha fazlası elbette sadece bu röportajımızda. Bu son derece harika röportajımıza geçmeden önce İznik Gazetesi ve ekibi olarak sevgili Ceren Hocaoğlu’na ve katkılarından dolayı Ceren Hocaoğlu’nun menajeri olan sevgili Burhan Gökçen’e teşekkür ederiz. keyifli okumalar diliyorum sevgili okuyucularım.

Klasik olacak ama Ceren Hocaoğlu kimdir ve neler yapar?

Hiç klasik değil. Genelde çevrem bildiği için hiç kendimi anlatmadığımı farkettim çünkü.
Ben Mimarlık Fakültesi mezunu, müzik aşığı bir mimarım.
Eski basketbolcuyum.
Büyük-küçük ayırt etmeden çok çeşitli mimari projelerde yer aldım seneler içinde. Şantiye ağırlıklı bir mimarlık hayatım oldu. Belki çalıştığınız ofislerde belki yemek yediğiniz, şerefe kadeh kaldırdığınız restoranlarda belki de alışveriş yaptığınız alışveriş merkezlerinde izlerime, denk gelmiş olabilirsiniz.
Şu an özel sektörde bir firmada butik mimarlık yapıyorum. Bununla paralel olarak müzik hayatımı da aktif şekilde ilerletiyorum.

 

Her insanın küçük yaşlardan itibaren belli başlı hayalleri olur. Sizin içinde müzik piyasası hayallerinizden bir tanesi miydi?

Çok küçük yaşlarda dahi müziğin hayatımda olmadığı tek gün yoktu. Evde kayıt cihazlarıyla, mikrofon ve kasetler ile başladığım bir yolculuk müzik benim için.

 

Zorlukları nelerdir ve mesleğinizden memnun musunuz?

Her mesleğin zorlukları olduğuna inanıyorum. Tüm mesleklerin ortak zorluğu bence, insan ilişkileri ve algı kaygısı diyebileceğim bir dönemdeyim sanırım. Yetilerimin bana sunduğu tüm meslek gruplarında aktif rol oynayacak eğitimi alıp, icra edebildeğimde, mutlu olmak kaçınılmaz.

 

Vokal olarak hangi tür parçaları okuyorsunuz ve çalmaya sevdiğiniz enstrümanlar nelerdir?

Rock parçaları okumayı seviyorum, ama yerine göre türkü aşığı da bir insanım. Genele baktığımızda ise pop yapıyorum.
En çok gitar çalmayı seviyorum.

 

Size göre mesleğinizin en eğlenceli yanı nedir?

İnsanlara hissettirmek.
Yaşadığını, sevdiğini, üzüldüğünü, sevildiğini ya da sevilmediğini farketmez. Duyguları hissettirmek benim için en eğlenceli yanı. Çünkü insana kendini hissettirmek bence hem şifa hem mutluluk ben bunu eğlenerek yapabildiğim 2 meslek grubuna sahibim. Biri mimarlık biri de müzik.
2 meslek de aynı duygulara adanmış meslek grupları.

 

Mesleğiniz dışında ilgilendiğiniz başka bir şey var mı?

Spor ile ilgiliyim. Eski basketbolcuyum ama tenis daha aktif rol oynuyor hayatımda. Dönemin en vazgeçilmez spor dalı fitness da tabii ki hayatımın bir parçası.

 

Dinleyici kitleniz ve sosyal mecralardan sizi takip eden hayranlarınızla aranız nasıl?

Çok güzel yorumlar alıyorum videoların altına. Bu iyi demek sanırım 😀

 

Dinleyici kitlenizden gelen tepkiler nasıl? Sizin adınıza yapılan olumlu veya olumsuz yorumlar hakkında neler düşünüyorsunuz?

Olumsuz yorumlarla pek karşılaşmadım, belki okuma tarzımı sevmeyen olmuştur bugüne kadar. Kişilerin kendi düşünceleri tabi ama dikkate alabileceğim bir gelişim alanı bulduğumda değerlendiririm mutlaka.

 

Sahneye ilk çıktığınız anı hatırlıyor musunuz? Nasıl bir duyguydu? O heyecanı tarif etmek gerekirse tam olarak nasıl tarif edersiniz?

2003 tü sanırım okul etkinliğinde gitar vokal sahne alıyorduk. O dinletide, sesimin heyecandan titrediğini ve insanlar dinlerken ne hissediyor acaba diye analiz yaptığımı hatırlıyorum.

Son zamanlarda en çok dikkat çeken (Döngüm) isimli şarkınızdan bahseder misiniz?

Döngüm, kendime gelme yolculuğumun bir adımı diyebilirim. Aynı yerde farklı kişi olarak durduğumu anlatan, dışardan hem anlaşılan hem de anlaşılmayan bir karmaşanın, bir gel-gitin hikayesi diyebilirim.

 

Sizi siz yapan en önemli etken nedir ve müzik sektörü dışında nasıl bir Ceren Hocaoğlu var?

Şeffaflık ve etkili iletişim diyebilirim. Yılmaz yıkılmaz bir amazon kadını diye de ekleyeyim 😀

 

Yakın bir zamanda dinleyicilerinizi ve bizleri bekleyen bir projeniz var mı?

Evet. Çok heyecanla bitmesini beklediğim 3 projem var. Sizlerin de seveceğini yine beni yansıtacağını düşündüğüm 3 güzel oluşum. Nisan sonu ilki yayınlanır diye umuyorum.

Kendinizi müzik yolunda 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz? Yani belli başlı projeleri başarmış bir Ceren Hocaoğlu görebilir miyiz sizce?

Ben belli başlı nedir bilmiyorum ama istediklerini elde etmiş bir Ceren göreceğinizi düşünüyorum. Bunu 5 sene sonraki konserimde tekrar konuşuruz diye umuyorum seninle.

 

Son olarak sizin gibi genç ve yetenekli arkadaşlarımıza ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?

Önünüze ne engel çıkarsa çıksın, hayallerinizi değersizleştirmelerine izin vermeyin. İnandıklarınız sizsiniz. Kimsenin sizi,kendinizden vazgeçirmesine fırsat vermeyin. Yolunuzda giderken, her anı göğüsleyip, kabul edip,kendinize ekleyip, ağırlaşmadan yolunuza devam edin.
Ve hep saygı içinde sevgiyle kalın. Gerisi gelecektir.

 

1 Comment
  1. Demir Çiftok says

    Heyecan ve merakla sizi ve yolunuzu takip ediyorum Ceren Hanım 🙏

Leave A Reply

Your email address will not be published.