BURSA’DA NEFES KESEN OPERASYON BAKAN SOYLU BİZZAT YÖNETTİ.

Bursa'da kökünü kurutma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Bursa’da şafak vakti yönettiği Kökünü Kurutma Operasyonu’nda 95 kişi gözaltına alındı. Özel harekat polisleri önceden belirlenen adreslerde koçbaşlarıyla kapıları kırdı, kokuya duyarlı köpekler uyuşturucuları buldu. 12,5 kilogram metamfetamin ele geçirildiği operasyon öncesi Bakan Soylu 1730 polisi, “Ayağınıza taş değmesin” sözleriyle uğurladı. Operasyona 2 helikopter ve 3 İHA da destek verdi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce planlı Kökünü Kurutma Operasyonu başlatıldı.

Bursa’da bir süredir devam eden fiziki ve teknik takibin ardından planlanan kökünü kurutma operasyonunda Yıldırım İlçesi Anadolu Mahallesi, Meydancık Mahallesi ve Gökdere Bölgesi’nde uyuşturucu satıcılarına ait daha önceden belirlenen 70 noktaya operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 110 kişiden 95’i  gözaltına alındı. Operasyona polis helikopteri, narkotik köpekleri, çok sayıda polis katıldı.

Operasyona ilişkin Bursa İl Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimizde Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti yapmak ve kullanmak suretiyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi zehirlemeye çalışan ve “torbacı” olarak tabir edilen “sokak satıcıları” ile etkin mücadele edilmesi, huzur ve güven ortamının arttırılması amacıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce planlı Kökünü Kurutma Operasyonu başlatılmıştır.

07/11/2022 tarihinde Yaklaşık 4 aydır süren çalışmalarda;

* 12 kilo 536 gram metamfetamin maddesi,

* 3 kilo 528 gram esrar maddesi,

* 818,0 gram sentetik kannabinoid bonzai maddesi,

* 5546 adet sentetik ecza hap

*6 Adet Tabanca  *2 Adet Av Tüfeği ele geçirilmiştir.

Planlı soruşturma kapsamında uyuşturucu başta olmak üzere suç unsurlarının ele geçirilebilmesi amacıyla 180 ekip, 10 Özel Harekât Unsuru, 200 Çevik Kuvvet Personeli olmak üzere 1730 personel, 3 İHA ve 15 Narkotik Dedektör Köpeğinin ve 1 adet helikopterin katılımı ile 70 adrese 07/11/2022 günü saat: 06:30’da yapılan eş zamanlı operasyonda; toplam (95) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.