Bulut; ortaklardan rekolte beyanı alımları devam ediyor.

S.S.699 Sayılı İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Bulut, 2020/2021 iş yılı ürün alım kampanyası ve rekolte beyanı alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

0

Konu ile ilgili yapılan açıklamada Başkan Ali BULUT; “2021/2022 ürün alım kampanyası rekolte beyanı alımlarına 06 Eylül 2021 tarihi itibarinde başlanmış olup, 15 Ekim 2021 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. İznik kooperatifi faaliyet bölgesinde kış aylarında don afetinden kaynaklı kayıplar yaşansa da Kooperatif bölgemizde yüksek rekolte bekleniyor.” dedi.

Başkan Bulut; “ Bugüne kadar alınan rekolte beyanlarını değerlendirdiğimizde, Ortaklarımızdan yüksek rekolte beyanı gelmektedir. 06 Ekim 2021 tarihinden bugüne 2250 ortağımızdan 10.422 ton rekolte beyanı gelmiştir. Bu rakamlar doğrultusunda 5223 ortaktan 21.000 ton rekolte beyanı geleceği tahmin edilmektedir.

Yüksek rekolte beyanı vermekle yüksek miktarda teslimat hakkı elde etmek mümkün değildir. Olası bir kısıtlama uygulaması yapıldığında rekolte beyan miktarı değil,  ortaklarımızın Kooperatifine 5 yıllık yapmış oldukları ürün teslimatına göre teslimat hakkı belirlenecektir. Unutulmamalıdır ki, geçen yıl İznik Kooperatifine ortaklarımızdan 16.000 tona yakın rekolte beyanı gelmiş, Kooperatifimiz tarafından  11.000 ton zeytin alımı planı yapılmış olmasına rağmen kampanya sonunda ortaklarımız 9.174 ton zeytin teslimatında bulunmuşlardı.” dedi.

Başkan Bulut; “Eğer gerçekten uzak rekolte beyanı verilmeye devam edilirse kısıtlama kaçınılmaz olacak ve bu durumda önceki yıllarda olduğu gibi, ortaklarımızın beş yılda teslim ettiği ürün miktarına göre teslimat hakkı belirlenecektir. Bu sebeple doğru bir alım plan yapılabilmesi için  ortaklarımızın teslim edebileceği kadar rekolte beyanı vermesi gerekir.” dedi.

Başkan Ali BULUT; “2020/2021 ürün alım kampanyasının tüm ortaklarımıza bereketli ve kazançlı bir yıl olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.