BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ

Kayıp kardeşlerin cesetleri İznik gölünde bulundu

0

Bursa’nın Kestel ilçesinde kafe işleten Hasan Karacan (34) ve Hüseyin Karacan (31) isimli kardeşler, yakınlarının iddiasına göre İznik Gölünde intihar edeceklerini söyleyerek kayıplara karıştı. Uzun süre iki kardeşe ulaşamayan aile durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İznik Gölü Göllüce Mevkiinde iki gün süren arama çalışmalarında kardeşlerin cansız bedenine ulaşıldı.

Kayıp kardeşlerin cesetleri yan yana bulundu

Kestel ilçesinde kafe işleten Hasan ve Hüseyin Karacan kardeşler, sabah saatlerinde bir arkadaşlarından kendilerini İznik ilçesine götürmesini istedi. İznik’e giden kardeşlerden haber alamayan yakınları, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Bölgede arama- kurtarma çalışması başlatan ekiplerin yaptığı incelemede Hasan ve Hüseyin Karacan kardeşlerin çevresindeki bazı kişilere bir süre önce “İznik Gölü’nde intihar edeceğiz” dediği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine İznik Jandarma Komutanlığı’na bağlı bot timleri ve AFAD ekipleri arama çalışmalarını göl çevresinde yoğunlaştırdı. Göl kıyısında kardeşlere ait olduğu belirlenen kıyafet ve cüzdanları bulan AFAD ekipleri şişme botlarla göl yüzeyinde, balık adamlar ise dalış yaparak çalışmalarını sürdürdü. Havanın kararması ile birlikte çalışmalara ara verildi.

Gece geç saatlere kadar devam eden aramalar sabah havanın aydınlanmasıyla birlikte yeniden başladı. Arama çalışmaları kapsamında Bursa Jandarma Komutanlığına ait drone ile yapılan taramada göl yüzeyinde iki ceset olduğu fark edildi. Gölüce Köyü yakınlarında göle giren dalgıç polisler iki kardeşin cesedini gölün dibinde yan yana buldu. Acı haberi alan yakınları, sinir krizleri geçirdi. Kıyıya çıkarılan cesetler Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından  otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.