Yerel Seçim Maratonu Başladı

Başkanlık için ilk açıklama Mustafa Küçük ve Kadir Yüksek’ten

0

Yerel seçimlere sayılı günler kala Belediye Başkanlığı aday adaylığı için ilk resmi açıklama İYİ Parti ilçe başkanı Mustafa Küçük’ten geldi. Küçük, açıklamasını Cuma günü sosyal medya hesabından yaparak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli Seçimlerde İYİ Parti Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu duyurdu. Küçük’ü yine İYİ partili bir isim olan Kadir Yüksek takip etti. Meclis Üyesi olan Kadir Yüksek belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu duyurdu.

4 yıldır ilçe başkanlığını yürüten Mustafa Küçük’ün aldığı bu karar bence çok cesur bir karar. Tabii bunları Kadir Yüksek içinde söyleyebiliriz.  Muhalefet kanadında koalisyonların olmadığı her partinin kendi adayı ile seçimlere gireceği düşünüldüğünde Mustafa Küçük’ü gerçekten tebrik etmek gerekir. 14 mayıs seçimlerine baktığımızda İYİ Parti’nin İznik’te aldığı oy oranı yüzde 17.25 olurken, CHP  yüzde 24.89, Ak Parti yüzde 40.12, MHP’nin ise yüzde 6.46 oranında oy aldığı görülüyor.

İttifaklar olarak bakarsak Millet İttifakı yüzde 42.13, Cumhur İttifakı ise yüzde 51.58 oranında oy aldı.  Cumhur İttifakının önümüzdeki yerel seçimlere yine koolisyon olarak gireceği göz önüne alınırsa seçimleri kazanma olasılığının çok fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Muhalefet partisi olan ve aldıkları oy oranına göre İznik’in en güçlü ikinci ve üçüncü partisi olan İYİ Parti ile CHP’nin ise seçimlere kendi adayları ile girme kararı Cumhur İttifakının ekmeğine yağ sürüyor. Muhalefet kanadının gerçekten işi çok zor. Çok ama çok çalışmaları lazım. Eminim bu matematiği İYİ Parti ve CHP kurmayları da  yapıyordur. İşte böyle bir durumda başkan adayı olarak öne çıkanların ise gerçekten partileri için herşeyini verecek insanlar olduğunu düşünüyorum.

Bir çok arkadaş ve esnafla görüşüyorum yerel seçimler farklı, önce adaylar ortaya bir çıksın ona göre oy verebiliriz diyende var, Ak Parti iktidarda biz yine iktidarın adayına oy veririz diyende var. Şuan için resmi aday olan sadece Mustafa Küçük ve Kadir Yüksek  var. Haaa ismi geçenler yokmu var tabi. Geçtiğimiz gün Ziraat Odası Vahit Mutlu ile görüştüm CHP’den aday olacağım dedi. Ama bir gelişme yaşanmadı oda nabız yokluyor. Bir bağımsız aday çıkma ihtimali var. Yörük Türkmen Derneği destekli partiler üstü bir aday çıkarılacağı söyleniyor, orada da çalışmalar halen devam ediyor. Osman Sargın ziyaretlerini sıklaştırdı, sosyal medyadan da görüyorsunuz hatta anket bile yaptırmış. Sonuçlarını bana söyledi ama sakın yazma dedi. O yüzden bunu paylaşmıyacağım ama kendini çok şanslı görüyor. Halil İbrahim Gökbulut Ak parti ilçe başkanlığından istifa ettikten sonra parti teşkilatı ile ziyaretlerini sürdürüyor  onunda yakın zamanda aday adaylığı açıklamasını yapması bekleniyor. Tabii birde Ak Parti’den doğal aday olan ve ikinci dönemi isteyen Kağan Mehmet Usta var. Gerçekten çok şansız bir dönemde görev yaptı, Pandemi başlı başına bir problem ve bir kaostu, tam pandeminin etkileri bitti projeler duyuruldu çalışmalar başlayacaktı ardından yüzyılın felaketi olan deprem meydana geldi. Kağan başkan yapacak işlerimiz var diyor o yüzden bir dönem daha istiyor.

Birde şu dedikodu kazanı var İznik’te. Ağzı olan konuşuyor. O kadar rahat çamur atıyorlar ki insanlara inanılır gibi değil. Gözünle gördün mü ? kulağınla duydun mu? Hayır eeeeee. Filanca görmüş, kimmiş o filanca hadi gidelim onun yanına. Haaaa benden çıkmasın! Böyle kirli siyaset yapılmaz. Günah günah.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.