ATATÜRK EBEDİYETE İNTİKALİNİN 81. YILINDA İZNİK’TE TÖRENLERLE ANILDI…

0

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında tüm yurtta olduğu gibi İznik’te de törenlerle anıldı. Saatler 09:05’i gösterdiğinde İznik’te sirenler çaldı, hayat durdu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 81. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi İznik’te de törenlerle anıldı. İlk tören Atatürk’ün manevi huzurunda gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’nın çelenk sunumundan sonra sirenler eşliğinde 2 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla bayraklar yarıya inerken burada ki tören tamamlandı.

Törenlerin İznik’te ki ikinci adresi ise İznik Anadolu Lisesi konferans salonu oldu. Eşrefzade Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan törene İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Cumhuriyet Savcısı Tuğay Çağlayan, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Doğan, Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, Gaziler, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Eşrefzade Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliği’nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fatih Mehmet Üzer gerçekleştirdi.Sırasıyla “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” şiiri, Atatürk Oratoryosu, Türkü ve Zeybek gösterisi, video izlenimi sunuldu.

Program sonunda İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar,Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve Cumhuriyet Savcısı Tuğay Çağlayan ile protokol üyeleri Eşrefzade Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’ni hazırladıkları program dolayısıyla tebrik etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.