ALFONSO TARIK (BARIŞ AKARSU)

0

Yepyeni ve harika bir çarşamba gününden herkese kucak dolusu sevgiler sevgili okuyucularım. Bu hafta sizlere Türk rock müzik sanatçısı ve dizi oyuncusu rahmetli Barış Akarsu’nun hayatını yazmak istedim. Hepimizin tüm şarkılarını severek dinlediği ve rol aldığı dizileri severek ve defalarca izlediğimiz olmuştur muhtemelen. Rahmetli Barış Akarsu, 29 Haziran 1979 tarihinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Amasra’da tamamlayan Akarsu lise öğrenimini sürdürürken Amasra Yelken Kulübü’nde profesyonel olarak yelken sporu le ilgilenmeye başladı. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başladı ve ilkokuldayken elinde blok flüt sokaklarda dolaştığını söyler. Ama müzikle asıl tanışması Amasra’ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayı öğrendiği klavye, gitar ve mızıka ile olmuş.

Barış Akarsu, o dönemlerde dinlemeye başladığı 1970 ve 1980’lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçılarından etkilenip Antalya’da müzisyen olarak çalıştı. Ankara’da garsonluk, barmenlik ve müzisyenlik yaptı. İlerleyen zamanlarda Karadeniz’in Ereğli bölgesine gelerek dört yıl boyunca çeşitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yaptı. Bu dönemde ATV kanalında yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasına katıldı ve Temmuz 2004 yılında yarışmayı birinci olarak tamamladı. Yarışmadan hemen sonra İstanbul’a yerleşti ve müzik çalışmalarına burada devam etti. Yarışmanın sonuçlanmasından ilk albümünü çıkarmasına kadar geçen sürede Türkiye’nin değişik yerlerinde sayısı 2000 geçen konserler verdi. Tarihler 31 Aralık 2004 ü gösterdiğinde ‘Islak Islak’ adlı albümünü piyasaya çıkardı. Bu albümden aynı yıl içerisinde “Islak Islak”, “Kimdir O’, “Amasra” ve “Mavi” parçalarına klip çekti. Şöhret basamaklarını hızla çıkan Akarsu, 3 Ağustos 2006’da ikinci albümü olan ‘Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek’ adlı albümünü piyasaya çıkardı. 10 yeni ve 1 Cover dan oluşan albümde söz ve bestesi Akarsu’ya ait “Yeter Be” ve “Ben” adlı iki eser bulunmaktadır. İkinci albümden; “Vurdum En Dibe Kadar” ve “Yaz Demedim” parçalarına klip çeken Akarsu insanların gönlünde taht kurmuş ve en sevilen rock sanatçılarının arasına girmeyi başarmıştır.

Tarihler 2006 yılın gösterdiğinde Star Tv kanalında yayınlanmaya başlanan “Yalancı Yarim dizisinde başrollerden birini üstlendi. Bu dizinin ardından milyonlarca seveni tarafından “Alfonso Tarık” olarak anılmaya başlandı. Mütevazı ve her zaman sıcakkanlı oluşuyla dikkat çeken Barış Akarsu, sayısız insana yardım etmekle kalmayıp okul yaptırarak ve bazı durumu iyi olmayan öğrencilere kendi cebinden okutarak ve en önemlisi bunu medyanın gözüne sokmadan yaparak unutulmuş iyilik sözcüğünü bizlere bir kez daha hatırlattı.

Barış Akarsu, 28. yaş günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı, saat 22:30 civarında, Muğla’nın Bodrum ilçesine 5 km mesafedeki Torba Kavşağı’nda bir trafik kazası geçirdi ve Otomobilde bulunan Zeynep Koçak (24) ve Nalan Kahraman (37) olay yerinde hayatını kaybetti. Barış Akarsu ise hastaneye kalbi durmuş olarak getirildi ve acil serviste kalbi yeniden çalıştırıldı. Özel Bodrum Hastanesi’ne kaldırılan Barış Akarsu, beş günlük yoğun bakımın ardından 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü, saat 20:10 sularında hayata gözlerini yumdu. Ancak ölümü 23:10’da açıklandı. Özel Bodrum Hastanesi önünde yoğun bakımda kaldığı sürece sevenleri nöbet tuttu ve iyileşeceğini umut etti. 20:10 sularında kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırmaya çalışıldığı söylendi. Vefatının ardından Yalancı Yarim adlı dizisi ve yeni hazırladığı albüm yarım kaldı. 2008 yılının Ocak ayında dizide söylediği şarkılardan oluşan bir derlemenin içinde olduğu ve 28 yıllık hayatından kesitlerin paylaşıldığı bir belgesel DVD çıkarıldı. Genç yaşta hayata veda eden Akarsu, Amasra’da toprağa verildi.

Ölümün ardından 14 yıl geçmiş olsa bile her yıl ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anılıyor. Birçok şarkısında kendimizden bir anı veya bir parça bulduğumuz bu son derece mütevazı ve iyilik sever insanı hiçbir zaman unutmayacağımızdan eminim. Bir sonraki köşe yazıma kadar Rahmetli Barış Akarsu’nun şarkıları ile baş başa bırakmak istiyorum sizi. Görüşmek üzere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.