Akşemseddin Gemisi Satıldı…

0

2015 Yılında karadan taşınarak İznik Gölüne indirilen ve Türkiye Gündemine oturan Akşemseddin Gemisi Bursa Büyükşehir’in aldığı tasarruf tedbirleri sonucu satış listesine konmuştu. Gemiyi Marmariste bulunan bir turizm şirketi aldı. Akşemseddin Gemisi Orhangazi’de Gölyaka sahilinde yapılan yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonrası sudan çıkarılarak Marmaris’e götürülmek üzere 96 tekerlekli özel bir araca yüklendi.

İznik Gölü’nde gezi gemisi olarak hizmet veren Akşemseddin gemisi, Orhangazi Gölyaka’da karaya çıkarıldı. 81 kişilik kapalı, 74 kişilik açık bölüm olmak üzere toplam 155 yolcu kapasitesine sahip olan Akşemseddin gemisi, Pazar gecesi saat 03.00’te karayolu ile Gemlik Körfezi’ne, Gemlik’ten de deniz yoluyla Mudanya’ya götürülecek. Yeterli talep olmaması nedeniyle satışına karar verilen geminin, Mudanya’dan da satışı yapılan turizm şirketine teslim edilmek üzere Marmaris’e gönderileceği bildirildi.

KARAYOLU İLE TAŞINDI

81 kişilik kapalı, 74 kişilik açık bölüm olmak üzere toplam 155 yolcu kapasiteli, 7,5 metre genişlik, 50 ton ağırlık ve 30 metre uzunluğa sahip olan Akşemseddin gemisinin İznik Gölü’nden Gemlik körfezine nakli gece saat 03.00’te başladı. Gölyaka’dan hareket eden Akşemseddin’in nakli sırasında Orhangazi-İznik güney yolu ve Bursa-İstanbul karayolunun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı. Hidrolik modüler dorseye yüklenen geminin taşınması sırasında Büyükşehir Belediyesi, polis, asker, UEDAŞ ve taşıma firmasından yaklaşık 50 personel görev aldı. Bazı bölgelerde elektrik kabloları kesildi, bazı trafik levhaları da söküldü. Geminin Bursa İstanbul karayoluna çıkmasından sonra trafik ekipleri, sürücüleri uyardı. Karayolunda devasa büyüklükte gemiyi gören vatandaşlar da şaşkınlıklarını gizleyemedi ve hemen cep telefonlarına sarılarak bu anı görüntülediler.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.