Ak Parti’de 3 aday adayı başvuruda bulundu

2024 yerel seçimleri yaklaşırken İznik’te Ak Parti’de aday adayları başvurularını yapıyor. İlk başvuruyu Eczacı Serdar Küçükkoçum yaparken devamında ise Eczacı Mahmut Hersek ve Osman Sargın’da başvurularını yaptılar.  Doğal aday olan Kağan Mehmet Usta ile aday sayısı 4 oldu.

0

AK Parti’den İznik Belediye Başkanlığı için aday adayı olmak isteyenler başvurularını sürdürüyor. Ak Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer alan Ecz. Serdar Küçükkoçum’un başvurusunun ardından  bir başvuru daha geldi. 27 yıldır siyasetin içerisinde yer alan 99-2004 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunan, Refah Partisi, Saadet Partisi ve Has Parti’de başkanlık ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan, 2013-2017 yılları arasında Ak Parti ilçe başkanlığı görevini yürüterek bu dönemde girdiği 6 seçimi de kazanan ve son olarak 2023 yılında Ak Parti Bursa 2. Bölgeden 28. dönem Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Tamer Mahmet Hersek aday adaylığı için başvuruda bulundu. Hersek’in Çarşamba günü dosyasını ilçe teşkilatına teslim edeceği öğrenildi.

Ak Parti’den önceki dönem Belediye Başkanı olan Osman Sargın’da adaylık başvurusunu yaptı. 2014-2019 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Sargın’ın İznik’te alt yapıdan üst yapıya bir çok projede imzası bulunuyor. İznik için  büyük hizmetler gerçekleştiren Osman Sargın’ın yaptıkları saymakla bitmez. Sargın ekibi ile birlikte Salı günü AK Parti ilçe başkanlığına giderek resmi açıklasını yapacak.

Aday adaylık için başvuru sayısında önümüzdeki günlerde sürpriz adayların da çıkabileceği öğrenildi.

TEMAYÜL 26 KASIM PAZAR

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “17 Kasım’da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, il başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’a kadar uzatılmıştır.” bilgisini verdi.

Yavuz, teşkilat temayül yoklamasının ise 26 Kasım Pazar 10.00-16.00 arasında yapılacağını bildirdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.