AK PARTİ’DE 168  KİŞİ ADAY ADAYLIĞINA BAŞVURDU

0

AK Parti Bursa İl Teşkilatı’nda aday adaylığı süreci sona erdi. Büyükşehir için 5 aday başvuru yaparken, toplam 17 ilçe belediye başkanlığı için şuana kadar adaylık başvurusunda bulunanların sayısı ise 168 olarak gerçekleşirken aday adayları rakamı giderek artıyor.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, aday adaylığının sona ermesi nedeniyle yaptığı açıklamada, 5-12 Kasım tarihleri arasında alınan başvuruların yoğun talep nedeniyle 16 Kasım’a uzatıldığını hatırlattı.  Teveccüh gösterip partiye başkan adaylığı için başvuruda bulunan adaylara teşekkür eden Salman, 18 Kasım Pazar ise temayül yoklaması yapılarak teşkilatın eğiliminin belirleneceğini söyledi. Temayül yoklamasının sonuçlarının genel merkez tarafından değerlendirileceğini, son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğini vurgulayan başkan Salman, “Aday adaylığı süreci Demokrasi şöleni havasında geçti. Her zaman olduğu gibi yine yoğun bir başvuru aldık. Adaylık başvurusu yapan tüm partililerimiz bizim için değerlidir. Aday adayları arasında kardeşlik hukuku geçerlidir. Parti üst yönetimimizin davamızı en iyi şekilde temsil edecek adayları belirleyeceğini inancımız tamdır. Bundan sonraki süreçte bize düşen görev belirlenen adayımızın yanında durmak ve seçim çalışmalarında her türlü desteği vermektir” dedi.

Büyükşehir’e 5 aday

Temayülden sonra adayların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarihin olmadığını belirten Salman, “Ama tekrar anket yapılması gerekebilir. Şu anda büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için Rüstem Cengiz, Mahmut İnan, Sedat Yalçın, Mustafa Öztürk ve Celil Çolak başvuru yaptı” diye konuştu.

İlçelerde ise aday adaylığı için Osmangazi 17, Büyükorhan 15, Kestel 13, İnegöl 13, Keles 10, Mustafakemalpaşa 10, Orhangazi 10, Yıldırım 10, Harmancık 9, Gemlik 7, Gürsu 7, İznik 7, Orhaneli 7, Yenişehir 7, Mudanya 7, Nilüfer 5 ve Karacabey 2 olarak açıklandı.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Başkanlıkları için şuana kadar ulaşan aday adayları isimleri;

Leave A Reply

Your email address will not be published.