Ahmet Çakar’a Ömür Boyu Hapis…  

0

İznik’te Hakan İsen (32) ve Necmettin Pehlivan’ı (63) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ahmet Çakar, 2 müebbet ve 1 ağırlaştırılmış müebbet cezası ile 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2015 yılı Eylül ayında Belediye İş Hanında boş bir dükkanda cansız bedeni bulunan Hakan İsen  ve 7 Temmuz tarihin de  Ayasofya Camii tuvaletinde cesedi bulunan Necmettin Pehlivan’nın katil zanlısı Ahmet Çakar’ın İnegöl’deki davasında karar çıktı. Geçtiğimiz ay İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan seri katil Ahmet Çakar’a, Necmettin Pehlivan’ı öldürmekten müebbet hapis cezası verilmişti. Hakan İsen cinayeti davasında da geçtiğimiz gün son kez hakim karşısına çıkan Ahmet Çakar için son karar verildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen ve yapılan tetkiklerde akli dengesinin yerinde olduğu raporu verilmesinin ardından Hakan İsen cinayeti davası için hakim karşısına çıkan Ahmet Çakar’a son sözü soruldu. Sanık, Ahmet Çakar mahkemeden tahliyesini istedi.

İlk cinayet davasından müebbet alan Ahmet Çakar’a, Hakan İsen cinayeti davasından da “adam öldürmekten” müebbet, “nitelikli cinsel saldırıdan” ağırlaştırılmış müebbet, hırsızlık’tan da 5 yıl hapis cezası verildi. Sanık Çakar, çifte cinayet davasından toplamda 2 kez müebbet, 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl hapis cezası aldı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.