AFTER LİFE

0

 

Bu hafta sizlere Netflix’in orjinal yapımı olan ve şuan sadece iki sezondan oluşan After Life adlı diziden bahsetmek istiyorum. Son derece mükemmel bir hayata sahip olan tony, eniştesinin gazetesinde köşe yazarlığı yapan bir gazetecidir. Hayatının aşkıyla mutlu mesut yaşarken bir gün karısı kansere yakalanır ve gittikçe durumu daha kötüye gider. Tony’nin eşi hastanede yatarken kendini iyi hissettiği zamanlarda, nasihat ve iyi hissettirecek çeşitli videolar çekerek ölümünden tony’ nin bu videoları izlemesini sağlar.

Eşi öldükten sonra Dünyası başına yıkılan tony için, artık hayat son derece çekilmez ve intihara sürükleyen bir psikoloji ile beraber yaşamak zorundadır. Artık çevresindeki insanlara karşı daha doğru ve acımasız ifadeler kullanarak herkesi rencide etmeye başlar. Aslında tony bu tür davranışlarından hiç zevk almaz ama öte yandan bunları yapmakta istemez. Sadece eşi öldüğü için büyük bir boşluğa düşmüştür. Kendini alkole ve dizinin ilerleyen bölümlerinde, sokakta yaşayan bir kimsesiz sayesinde yasaklı maddeler kullanarak rahatlatmaya çalışır.

Unutkanlık hastalığı ile birlikte hayatının son günlerini huzur evinde geçiren tony!nin babası, tony her gün onu ziyaret ettiğinde gelinini sorar ve tony daha çok bunalıma girer. Bu arada tony az da olsa babasına bakan hemşire den hoşlanmakta ve karısını çok sevdiği için, ölmüş olsa bile onu aldattığı düşüncesine kapılarak dizinin ilk sezonunda hemşire’den uzak durmaya karar verir.

Dizinin ikinci sezonunda tony babası öldükten sonra biraz daha kahrolur ve artık düzelmek veya iyileşmek istediğine karar verir. İlk olarak hemşire ile buluşup derdini anlatır ve ortak bir karara varırlar. İkinci sezonun sonunda tony artık az da olsa insanlara iyi davranıyor ve sayısız intihar karşı koyarak hayata tutunmaya çalışıyor. Serisinin şimdilik son sezonu olan üçüncü sezonudaysa tony için hayat biraz daha iç açıcı. Netflix’in orjinal yapımı olan After Life’ın dördüncü sezon çekimleri ne zaman başlar veya başlar mı bilemiyorum ama tony gibi sevdiklerini veya değer verdiklerini kaybeden sayısız insan var bu Dünyada.

Bir şekilde hayata tutunarak, yaşamaya kaldığımız yerden devam ettirmemize yardımcı olacak veya sağlayacak en iyi yapımlardan bir tanesi diyebiliriz. İzlemenizi tavsiye ediyorum. Görüşmek üzere.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.