ULTRA MARATONDA AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN 140 KM KOŞTU

0

İznik Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye’nin En büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonu’nun en uzun parkuru 140 kilometrelik yarışı 16 saat 18 dakikada Kemal Kukul finish çizgisine elinde Türk Bayrağı ile gelerek asker selamı verdi. Kukul bu rekorunu ve koşusunu Afrin Şehitleri için gerçekleştirdiğini belirtti.

 Türkiye’nin en çok ilgi gören, en büyük patika yarışı “İznik Ultra Maratonu”  21-22 Nisan 2018 tarihlerinde 7. kez düzenleniyor. Yarışlara toplamda 20 ülkeden 1000’e yakın sporcu katılıyor. Sporcular, 140, 90, 50,30 ve 15km’lik doğal parkurları aşarak maceralı bir yarış yapma fırsatı yakalıyor.Bu yarışların en büyük parkuru olan İznik Ultra 140K koşusu geçtiğimiz gece saatler 00.00’ı gösterirken başladı.140 kilometrelik bu yarışa 74 kişi katıldı.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali havasında geçen İznik Ultra Maratonu bir çok özel sektör işbirliği ile düzenleniyor. İlk kez 2012’de 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra, katılım açısından son beş yılda 10 kat büyüdü. Her yıl katılımın arttığı yarışlar Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirliyor. Ayrıca bu yıl ki yarışlara 1000’in üzerinde sporcu katılıyor.

140K yarışında sporcular İznik’ten başlayarak Dikilitaş, Boyalıca, Ilıca, Anaçayırı, Örnekköy, Sölöz Burnu, Sölöz, Narlıca, Müşküle, Süleymaniye Derbent kontrol noktalarından tek tek geçerek İznik Gölü’nün etrafını döndüler. Muhteşem bir doğa eşliğinde gerçekleşen 140 kilometrelik yarışın ilk sporcusu Kemal Kukul 16 Saat 18 dakikada İznik’te ki finish noktasına geldi. Kemal Kukul finish noktasına elinde Türk Bayrağı ve asker selamı ile girdi.Kukul 140 km’lik parkuru ve 1.lik derecesini Afrin Şehitleri için kazandığını belirtirken, o anları İznik Belediyesi ekipleri ölümsüzleştirdi.

Dev maraton İznik Ultra’nın dev koşusu 140km de 1.Kemal Kukul, 2.Cevdet Alyılmaz, 3.Yaşar Bıçakçı oldu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.