Şehitler mezarları başında anıldı.

0

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü İznik Şehitliğine çelenklerin konulması ile başlayıp şehit mezarlıklarının ziyareti ve İlçe Milli Müdürlüğünce Kılıçaslan ilköğretim okulunda yapılan anma programı ile devam etti.

Bu gün sabah namazı çıkışında ise İznik Belediye tarafından Çanakkale’de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için vatandaşlara buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeğinden oluşan “asker tayını” dağıtıldı.

Günün Anlam ve Önemi hakkında bir konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanlığı OYİT Komutanı J. Kd. Bçvş. Ümit Özdemir “ Bu gün git evladım, yıllarca ben oğulsuz kalayım. Şu yaralı bağrıma kara taşlar çalayım. Hadi oğlum hadi git. Ya gazi ol, ya şehit diyerek davul zurna ile asker ocağına gönderdiği oğlunu tertemiz alnını öperek, son yolculuğuna uğurlayan aziz şehit anaları babaları eşleri ve çocuklarının gurur günüdür. Bu gün barutun kanla, kanın canla buluştuğu, canın vatan, millet ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Bu gün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin Türk milletinin esir edilmeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bu gün 18 mart vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden Asya’da, Afrika’da, Avrupa’da, yavru vatan Kıbrıs’ta ve güzel yurdumuzun dört bir yanındakini şehitliklerde ve bilinmeyen yerlerde kefensiz olarak yatan binlerce kahraman şehidimizin aynı günde ve görkemli bir şekilde anılması için belirlenmiş şehitleri anma günüdür” şeklinde konuştu.

Programa Kaymakam Hüseyin Karameşe, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kol, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Siyasi Parti Başkan ve temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Gaziler Derneği Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri, Şehit Aileleri ve yakınları katıldı.

İlçe Şehitliğindeki programın ardından Şerefiye, Hisardere, Elbeyli ve Müşküle Mahallelerinde bulunan şehit mezarlıkları ziyaret edildi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Protokol üyeleri, Şehit ailelerine çiçek, çini plaket, Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’den oluşan hediyeler takdim ettiler.

Bugün akşam namazı ile yatsı namazı arası ise Merkez Eşrafzade Camiinde şehitlerimiz için mevlüt okutulacak.

Leave A Reply

Your email address will not be published.