HALK EĞİTİM’DEN YILSONU SERGİSİ

0

İznik Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yılsonu sergisi açıldı. Marmarabirlik toplantı salonunda açılışı yapılan sergiye katılım oldukça yüksek olurken, geleneksel el sanatları ürünleri sergisi bir hafta boyunca açık kalacak.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurslara devam eden kursiyerlerin 2017-2018 dönemine ait çalışmalarını içeren serginin açılışına Kaymakam Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin,Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşları ile odaların ve birliklerin temsilcileri, civar ilçelerin halk eğitim müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, Öğretmenler, Kursiyerler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını takdim ederken, etkinlik folklor ekiplerinin gösterileri ile renklendi.

“İLÇE GENELİNDE 2993 KURSİYERE ULAŞTIK”

Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Ablak “Milli eğitim faaliyetleri içerisin de, halk eğitim merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Her zaman ve her yerde yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket eden halk eğitim merkezlerinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflendirilmektedir. Bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya herhangi bir kademesin de eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması oluşmaksızın kazanmaları ve ev ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları ve meslek edinme imkânları sağlanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde başlatılan kampanya kapsamında ilçemizde 41 kurs açılmış olup 181’i kadın 38’i erkek olmak üzere toplam 219 kişi katılarak okuma-yazma öğrenmiştir. İlçemiz genelinde bu güne kadar 38 branşta 205 kurs açılmış olup bu kurslara 1878 bayan 1115 erkek olmak üzere 2993 kursiyer katılmıştır. Bu sorumluluğu paylaşıp kurslarımızın açılmasında katkıda bulunan başta  Kaymakamımız Bülent Bayraktar’a Belediye Başkanımız Osman Sargın’a, Milli Eğitim Müdürümüz Recep Büyükkayıkçı’ya, şube müdürlerimize, mahalle muhtarlarımıza, bizlere okullarını açan okul müdürlerimize, tüm öğretmen, usta öğretici ve personelimize, katılan tüm kursiyerlerimize ve sergimize uzaktan, yakından teşrif ederek bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.

“MESLEK SAHİBİ EDİNDİRECEK KURSLAR AÇILIYOR”

Törende konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Evet bu gün halk eğitim merkezimizin dönem sonunda ki açılış sergisindeyiz. Öncelikle böylesine güzel eğitim veren ve sevgili kardeşlerimizi meslek sahibi edindirmek için çaba sarf eden başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm halk eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ve özellikle bu kurslara katılım sağlayan az sonra sergilerini izleyeceğimiz kardeşlerimize de yaşamların da mutluluklar diliyorum. İnşallah kursta edinmiş oldukları tecrübelerle de bir ömür boyu bir meslek sahibi içerisinde olmalarını nasip eder diyorum. Hepinize tekrar saygılar sevgiler diliyorum” dedi.

Protokol üyeleri konuşmalar sonrasında yılsonu sergisi açılışını yaparak, sergileri tek tek gezdi.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Leave A Reply

Your email address will not be published.