400 bin lira hibe kredi vaadiyle 20 bin TL dolandırdılar

0

İznik’te sosyal yardımlaşmadan yardım alan 3 çocuk annesi kadını “400 bin lira hibe kredi çıkartacağız” diyerek 20 bin lira dolandırdılar.

 

İznik’te yaşayan 3 çocuk annesi Nurcan K. ile telefonda görüşen iki kişi maddi durumu kötü olan kadına devletten 400 bin lira hibe kredi almak ister misin diye sordu. Bu soruya kim istemez ki diye cevap veren Nurcan K. kendisini telefonla arayan ve Adapazarı’ndan geldiklerini iddia ettiği İ.G. ve E.Ş. isimli iki kişiyle İznik’te buluştu.

 

Nurcan K. ile İznik’te buluşan iki şüpheli, “Sana devletten 400 bin lira hibe kredi çıkartacağız fakat bu krediyi çıkartmak için 20 bin lira dosya masrafı yapmamız gerekiyor” diyerek Nurcan K.’den para talep ettiler. Parasının olmadığını ve babasından bağlanan 450 lira maaşla ve sosyal yardımlaşmadan aldığı yardımlarla geçindiğini söyleyen kadın parayı veremeyeceğini söyledi.

 

Kadının peşini bırakmayan iki zanlı daha sonra yeniden kadını arayarak sana bankadan kredi ayarladık hemen Adapazar’ına gel diyerek kadını çağırdılar. Gerekli evrakları yanına alarak Adapazar’ına giden Nurcan K. iki zanlı ile birlikte bankaya gitti. Babasından aldığı maaşa karşılık kadına bir günde kredi çıkarılmasında yardımcı olan zanlılar daha sonra taksiye bindirdikleri kadının elinden çektiği 20 bin liranın 4 bin lirasını alarak işlemleri başlatacaklarını söylediler.

 

Aradan geçen birkaç günün ardından kadını arayan zanlılar üç farklı hesaba paranın kalan kısmı olan 16 bin lirayı da havale ettirdiler. Devletten kredi alacağını zanneden kadın bir süre sonra parayı verdikleri kişileri aradı. Telefonda görüştüğü E.G. masraflar için 20 bin liranın yetmediğini belirterek Nurcan K.’den yeniden para istedi. Bu olayın ardından dolandırıldığını anlayan kadın Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayetçi oldu. Soruşturma devam ediyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.