4 gündür okullarına gidemiyorlar

0

İznik’e bağlı Hacıosman köyünde öğrenciler kardan kapanan yol nedeniyle 4 gündür okullarına gidemiyor. Kar nedeniyle Hacıosman, Kırkharman ve Sarısu’ya 4 gündür elektrik verilemiyor. UEDAŞ Ekipleri, elektrik verebilmek için bölgede yoğun bir çalışma başlattı.

 

İznik’in yüksek kesimlerinde bulunan Hacıosman mahallesine geçtiğimiz hafta sonu yoğun kar yağışına maruz kaldı. 2 gün boyunca yağan ve halen devam eden kar yağışı nedeni ile elektrikler kesildi, yollar kapandı ve köye ulaşım sağlanamıyor. Taşımalı sistemle eğitim gören Hacıosman, Kırkharman ve Sarısu mahallelerinde oturan 23 öğrenci de kapanan yollar nedeni ile 4 gündür okullarına gidemiyorlar.

 

15 lise öğrencisi ile 8 ilkokul öğrencisinin 4 gündür okullarına gidemediklerini belirten Gökhan Kaynak “ kar yağması ile birlikte köyümüze ulaşım sağlanamamasının yanı sıra 4 gündür elektriklerimizde kesik. 15 lise öğrencisi sınav zamanları olmasına rağmen okullarına gidemiyorlar. Haber vermediğimiz yer kalmadı ama şuana kadar ne elektrikler ile nede yol ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadı” dedi.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.