150 GÜREŞÇİ ALİÇ YAYLASINDA TER DÖKTÜ

0

İznik’e bağlı Elmalı Mahallesi’nde 19 yıl aradan sonra yeniden başlayan Kara Kucak güreşlerinde 150 güreşçi ter dökerken Baş Pehlivan Kategorisinde 1.Ali Rıza Kaya oldu.

En son 1999 yılında gerçekleşen yarışlara verilen 19 yıllık aranın ardından İznik Belediye Başkanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu ortaklığında Elmalı Muhtarlığı’nın ev sahipliğinde yeniden gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mevlid-i Şerif ve İznik Belediyesi Mehter Takımının sunumuyla başlayan güreşlere Türkiye genelinden 150 sporcu katıldı. Etkinlikte İznik Batum Kafkas ve Kültür Derneği Folklor Ekibi de sahne aldı.

Türkiye Güreş Federasyonu Aliç Yaylası Kara Kucak Güreşlerine İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, İznik İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, İznik İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, İznik Batum Kafkas ve Kültür Derneği Başkanı Kadir Yüksek, İznik Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç, Elmalı Mahallesi Muhtarı İbrahim Turan da katıldı.

Kıran kırana geçen müsabakalarda Aliç Yaylası Baş Pehlivanı Ali Rıza Kaya, Baş Altı 1.si İsmail Can, Büyük Orta 1.si Bekir Sargın, Küçük Orta 1.si Mehmet Ali Şahin, Deste Küçük 1.si Sertaç Özgür, Ayak 1.si Mazhar Akyüz, Tozkoparan 1.si Berk Avcı, Teşvik Bir 1.si Yusuf Demirkurt, Minik iki 1.si Emirhan Öztekin, Minik Bir 1.si İsmail Dağlar oldu.

İznik Elmalı Aliç Yaylası Karakucak Güreşlerinde iş adamları arasında yapılan açık arttırmada güreş ağlığını Ali Çil aldı.Güreş ağsı olan Ali Çil daha sonrasında davul zurna eşliğinde vatandaşları selamladı.

KARAKUCAK GÜREŞLERİNE İZNİKLİ GÜREŞÇİLER DAMGA VURDU

İznik Elmalı Mahallesi Karakucak Güreşlerinde İznikli güreşçiler performanslarıyla büyük alkış aldı. Kıran Kırana geçen mücadelede İznik Belediye Başkanı Osman Sargın adına güreşen Bekir Sargın Büyük Orta 1.si olurken, İznikspor Kulübü adına güreşen İsmail Can Baş Altı 1.si, Yusuf Tatlı ise Baş Altı 2.si oldu.

Minikler kategorisinde güreşen geleceğin güreşçileri izleyiciler tarafından büyük alkış alırken, başpehlivanlar tarafından da ödüllendirildiler.

İznik Elmalı Mahallesi Karakucak Güreşlerinde ter döken güreşçiler ödül ve madalyalarını protokolün elinden aldılar.

Etkinliğe katılan misafirlere güne özgü bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.