100 Dönüm Sazlığı Cayır Cayır Yaktılar…

0

28 Mart tarihli sayımızda manşetten verdiğimiz “Sazlık Yangını Sezonu Açıldı” haberimizin ardından göl sahilinde farklı yerlerde 3 sazlık yangını meydana geldi. Bu yangınların en büyüğü ise geçtiğimiz gün Çakırca Mevkii’nde yaşandı ve yaklaşık 100 dönümlük bir alan küle döndü.

İznik Gölü’nün Çakırca mevkii sahilinde 5 Nisan Perşembe günü akşamı görgü tanıklarının ifadesine göre 4 farklı yerde eş zamanlı nedeni ise belirlenemeyen yangın başladı. Rüzgarında etkisi ile kısa sürede büyük bir alana yayılan alevler, yaklaşık 100 dönümlük sazlığın tamamen yanmasına neden oldu. Yangına müdahale eden İznik İtfaiye ekipleri büyük bir uğraşın sonunda yangını tamamen söndürmeyi başarsa da bu yangını çıkaran kişi yada kişiler yine amaçlarına ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz yılda aynı bölgede yangın çıkmış ve yine yaklaşık 100 dönümlük bir alan cayır cayır yanmıştı.

Yer Açmak İçin Yakılıyor…

Geçtiğimiz yıllarda da aynı bölgede yangın çıktığını ifade eden bölge halkı “ bu yangınlar maksatlı olarak çıkartılıyor 15-20 gün sonra güvenlik güçleri buraya gelip baksınlar kim buralara sebze meyve dikiyorsa bu yangınları da onlar çıkartıyorlardır, hepimizin malı mülkü var burada yaşayan bir çok canlı var” dediler.

Bölgede Bir Çok Canlı Yaşıyor…

Çakırca sahilinde bulunan ve çok büyük bir alanı kapsayan karasal sazlık olan bölge, kuş türlerinin korunağı, yaban hayvanların ve balıkların üreme ve konaklama alanı olarak biliniyor. Sazlık alanda çok sayıda sürüngen türü de yaşıyor.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.