10 Nisan Polis haftası törenle kutlandı

0

Polis Teşkilatımızın 174. kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Günü İznik’te törenlerle kutlandı.

Eski Hükümet konağı önünde gerçekleşen törene İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Cumhuriyet Savcısı Taha Hasputçu, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin ve ilçe kurum müdürleri ,ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunan Emniyet Müdürü Ahmet Tekin yaptığı konuşmada “Sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım, sayın cumhuriyet başsavcım, kamu kurum ve kuruluşlarının kıymetli amirleri, kendilerine hizmet etmekten onur duyduğumuz sevgili İznikliler, değerli basın mensupları ve sevgili meslektaşlarım,

Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis teşkilatının 174. Kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek, hepinize hoş geldiniz diyor, en içten saygılarımı arz ediyorum.

Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir.

Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir. Korkulan değil güvenilen bir güçtür.

Günümüzde toplumun huzur ve güvenliğini sadece kolluk kuvvetleriyle sağlamanın mümkün olmadığı, vatandaşın desteği olmadan hiçbir başarının elde edilemeyeceği bilinci içerisindeyiz. Bu nedenle çalışmalarımızı halk ile birlikte, 15 Temmuzda yazdığımız destanla tüm dünyaya göstererek, halkına hizmet eden bir teşkilat olarak sürdürmekteyiz.

Teşkilatımızın 174. Kuruluş yıldönümü vesilesi ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın birliği ve bütünlüğü, halkımızın huzur ve mutluluğu için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazi ve emeklilerimize, bin bir gayret ve fedakârlıkla görev yapan meslektaşlarım ile onlara destek veren ailelerine, bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak onurlandıran sayın misafirlerimize, değerli basın mensuplarına sağlık ve mutluluklar diler, saygılar sunarım” dedi.

Tören Emniyet Müdürlüğü önünde verilen ikramlarla sona erdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.