Ak Parti’de 2. Liste Sesleri ve Saat Kulesi Çinileri

0

Saat Kulesinin Çinileri İznik’te Yapılmış…

Geçtiğimiz hafta kaleme aldığım “Saat kulesi polemiği” adlı yazıda inşaası devam eden saat kulesinin çinilerinin Kütahya’da yapıldığı ile ilgili bir çok şikayet aldığımızı ve bunun doğru olup olmadığını ve saat kulesinin üst kısmında bulunan Türk bayrağının renginin aslına uygun olmadığı ve biran önce değiştirilmesi gerektiğini belirtmiştik.

Yazımızı okuyan Tamer Çandar geçtiğimiz gün gazetemizi ziyaret ederek saat kulesinin üzerindeki çini işçiliğinin Çandar Çini tarafından İznik’te yapıldığını belirterek bu çıkarılan dedikoduların maksatlı olarak çıkarıldığını belirtti. Saat Kulesinin yapımının Büyükşehir tarafından ihale edilerek ihaleyi alan firmanın çini işçiliği için Çandar Çini’yi tercih ettiğini belirten Tamer Çandar “ saat kulesinin üzerinde bulunan çinilerin tamamı bizim tarafımızdan alt yapısı İznik işi olarak yapılmıştır. Bunun aksini söyleyen biri varsa oradan bir parça çiniyi sökeriz nerede istiyorlarsa tahlilini yaptırırız fakat bunun bedelini de haksız olan taraf öder. Ya da dedikoduları yapanlardan biri bunu ispatlayabiliyorsa çıkıp karşımıza bunu ispatlasın ama artık bu dedikoduları bıraksınlar” dedi.

Bayrak Değiştirildi

Saat Kulesinin üzerinde bulunan Türk Bayrağının rengi kahverengi bordo karışımı bir renkte idi. Geçtiğimiz hafta yazdığımız yazının ardından buradaki bayrak yerinden sökülerek aslına uygun olarak değiştirilerek yerine monte edildi. Yapanların eline sağlık ilgililere de teşekkür ederim.

Başhekim Hızlı Başladı

İznik Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Kadın Doğum Uzm. Dilek Doğan Baş hastanenin mevcut sorunlarını bir bir tespit ederek göreve hızlı başladı. İlk olarak hastane randevu saatlerinde bir değişikliğe giden başhekim Baş, saat 16.00’a kadar internet üzerinden randevu alınabileceğini ve gün içinde poliklinik için ayaktan başvuran hastaların ise reddedilmeyeceğini belirtti.

Bizim tek patronumuz hastalarımızdır o yüzden onlara en iyi ve en kaliteli hizmeti vermeliyiz diyen başhekim Baş, hizmete girmesinin hemen ardından şuan atıl durumda bulunan Tomografi cihazı ile ilgili girişimlerini yaptıklarını gerekli bakımlarının yapılmasının ardından bir problem çıkmadığı halde önümüzdeki hafta itibari ile Tomografi cihazının çalışmaya başlayacağını, ayrıca kapanan Palyatif Yoğun Bakım ünitesinin ise en kısa sürede yeniden açılacağını belirtti.

Ak Parti’de İkinci Liste Sesleri

Ak Parti 16 Aralık Cumartesi günü 6. Olağan Genel kurulunu gerçekleştirecek. İlçe başkanı Mahmut Hersek ise Ak Parti Genel Merkezinin kararı ile görevi Halil İbrahim Gökbulat’a devredecek. Fakat son günlerde yeni başkan Halil İbrahim Gökbulut’un liste oluşturmasının yanında parti içerisinde farklı bir hareketlilik göze çarpıyor. Mevcut yönetimden hiç kimsenin yeni yönetim için düşünülmemesi ve yeni yönetimde partiye üye olmayan kişilerin isimlerinin geçmesi nedeni ile mevcut teşkilatta yer alan bazı isimlerin liste hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. Ak Parti’de Büyükorhan ve Orhangazi’de de karşı liste çıkacağı söylentileri yayılmış fakat bu hafta gerçekleşen Büyükorhan kongresi tek adaylı yapılmıştı. Orhangazi’de ise Tuna Çokgüler düzenlediği basın toplantısı ile resmen adaylığını duyurarak genel merkezin belirlediği adaya karşı bir liste çıkaracağını beyan etti. İznik’te Orhangazi gibi somut bir adım atılmadı ama kıpırtılar son sürat devam ediyor. Kongreye kaldı üç gün bakalım İznik’te genel merkezin kararına rağmen ikinci bir liste çıkacak mı ?.

Leave A Reply

Your email address will not be published.