TURİZM FUARININ MİSAFİRLERİNİ İZNİK STANDI KARŞILADI

1

Bursa da 18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşen Turizm Fuarı yapılan açılış töreni ile kapılarını açtı. Fuara gelen misafirleri İznik Belediyesi standı karşıladı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,İznik Belediye Başkanı Osman Sargın,İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman,TUROFED Genel Başkanı Osman Ayık, TAFED Genel Başkanı Zeki Açıköz, TUREB Genel Başkanı Zeki Apalı,Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş mensubunun katılırken, 100’ yakın firma ve kurum stant açtı.

Fuar açılışından sonra tüm protokol üyeleri ilk olarak İznik Belediyesi standını ziyaret etti. Burada İznik Belediye Başkanı Osman Sargın protokol üyelerine ikramlarda bulunarak İznik hakkında ve çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.İznik’in Unesco serüvenini protokol üyelerine anlatan Sargın konuşmasında “Bursa Turizm Fuarında ilk stant olarak İznik misafirleri karşılıyor.İznik her alanda her ortamda adını ilk sıralara yazdırmaya devam ediyor.Bu vesile ile sizlere standımızı ziyaretiniz dolayısıyla teşekkür ediyorum.Fuar boyunca bir çok yerli ve yabancı turizm acenteleri ile çalışmalar gerçekleştirerek İznik ilçemize turlar getirilmesi noktasında görüşmelerde bulunduk.Örnek vermek gerekirse Ürdün’e turizm acentesi sahibi Mohammad Qawasmi ile bir görüşme gerçekleştirdik.Turları İznik ilçemize davet ettik.İnşallah fuar boyunca daha bir çok görüşmeler gerçekleştireceğiz” dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen fuarda 1.sıra, 1.stantta yer alan İznik standını ziyaret eden misafirler İznik’in Çinisi,eşsiz zeytini, zeytinyağı, yöresel meyvelerini tadarak, İznik hakkında bilgi edinip, tanıtım materyallerini ediniyorlar.

1 Comment
  1. emekli vatandaş says

    Açılışa katılan tüm büyuklerimize, yetkililere,misafirlerimize ayağınıza sağlık diyorum.Ama cahilliğimi bağışlayın.Çünkü bir sorum var.Sayın yetkililer ilçemiz medeniyetler başkenti fakat bizim turizm belgemiz yok.Bu belge alınmadan yatırım ,istihdam,gelişme olmaz.Getiriside olmaz.Yıllardır hatırlatıyorum.Havanda su döğüyorsunuz.Baka iller,ilçeler afffedersiniz,kediyi köpeği horozu vede değerlerini öne sürüp ,bu belgeyi almış vede gelişmiş.Daha ne bekliyorsunuz? Turizm belgesi turizmin gelişmesinin ,yol haritası,anayasası ve planlamanın birinci ayağıdır.Dünyada beş medeniyete başkentlik yapıp,köy kalmış başka bir yer varmı? Saygılar sunuyor ilçemiz için hayırlı olsun diyorum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.