Tacir Kanyonunda Dinamit patlatan defineciler şelaleden düştü

0

Tacir kanyonunda dinamit patlatan defineciler patlamanın etkisiyle kanyondan aşağıya düştü. Yaralanan iki kişi Afad ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

 

Tacir Kanyonunda define ararken dinamit patlatınca şelaleden düştükleri iddia edilen Osman Ak (45) ve İlhan Kaya (49) jandarma, arama kurtarma ve 112 ekipleri tarafından düştükleri yerden uzun uğraşlar sonucunda çıkarıldı.

 

Edinilen bilgiye göre olay Tacir Mahallesi Kanyon mevkinde meydana geldi. Bilecik’ten define aramak için İznik’e geldikleri iddia edilen Osman Ak (45) ve İlhan Kaya (49)  define aramak için Kanyon bölgesine gitti. Şahıslar kanyon içerisinde dinamit patlattı. Patlamanın etkisi ile parçalanarak aşağıya doğru  yuvarlanan kayalar 2 kişiyi kanyondan aşağıya düşürdü. Bulundukları yerdeki toprağında kaymasıyla şelaleden yuvarlanan iki kafadar vucudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

 

Yanlarında patlamamış dinamitlerle bulundular

 

Yaralanan iki kişi 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildi. İhbar ile birlikte harekete geçen ekipler dağlık arazide uzun süre yaralı iki şahsa ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından şelaleden düştükleri belirlenen 2 kişi dere yatağında dinamitlerle birlikte yaralı halde bulundu. Dinamitlerin patlama ihtimaline karşı jandarma olay yerinde tedbir alıp şahısların yanına kontrollü bir şekilde indi. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan şahısların düştükleri yerden çıkarılmaları için bölgeye AFAD ekipleri sevkedildi.

 

Ak ve Kaya’nın yanında bulunan dinamitler, bomba imha ekibi tarafından alınarak, güvenli bir bölgeye götürüldü. Patlayıcı riskinin ortadan kalkmasının ardından kanyona inen AFAD ve jandarma ekipleri, yaralı 2 defineciye ulaştı. Ekipler, yaralıları sedyelere koyarak, kanyonun yukarı bölgesine çıkarmaya başladı. Yaralılar, bulundukları bölgeden 2 kilometre uzaklıktaki ambulanslara taşınarak hastaneye kaldırıldılar.

 

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.