SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ

0

Bu köşe yazımda genel olarak birazcık gençlere ve sosyal medya ile yatıp kalkanlara. O yüzden sosyal medya fenomenleri olarak bir başlık atmak istedim.

İlk olarak biz kime veya nelere gülüyoruz? Şahıs’ın yaptığı hareketlere veya yaptığı şeylere mi yoksa şahsı komik bulduğumuz için direkt kendisine mi gülüyoruz? Yani bi nevi kendisini son derece küçük düşürücü şeyler veya saçma sapan hareketler yapmasına da olabilir. Peki bu fenomen şahsı biz yüceltiyoruz değil mi sevgili okuyucularım? Öyleyse belli bir yerden sonra kendini yüksekte görmek neden? Ben şahsen şahısın yaptığı saçma sapan şeylere sadece gülüyorum. Yani bu durum ile fenomen olan insanları gördüğüm zaman aaa derim ve çoğu zaman kendi isim veya isimleriyle hitap etmem mesela.

Zaten günümüz insanlarında da bu geçerli birşey. Onları, çoğu zaman yapmış oldukları komik şeyler ile anıyoruz ve isim konusuna gelince ne bileyim ben saçma sapan hareketler sergileyen ve dikkat çekmek isteyen biri veya birileri bana göre. Fenomen olduktan sonra kendi halkını beğenmeyen insanlar da var. Tabi bu tür insanlara insan demek gerekirse. Biz Türkiye olarak son dönemlerde, hiç hakketmeyecek bazı insanları yüceltiyoruz ve belli bir zamandan sonra o insanlar başımıza egosu tavan yapmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hepsi aynı durumda denemez elbette. Aralarında kendini büyük görmeden yaptığı işi hakkıyla ve egoistlik taslamadan yapanlar da var. Onlar içinde, benim yapabileceğim en iyi şey keyif ile izlemek olacaktır sanırım. Maalesef Türkiye olarak son dönemlerde özellikle sosyal mecraların popüler olduğu dönemde, insanlar ne yapacaklarını, ne tür saçma sapan bi video çekeceklerini şaşırmış durumda. İşte ben de saçma sapan şeyler yapayım da fenomen olayım dönemleri falan kısaca. Örnek vermek gerekirse şahsın birisi sahte bomba yaparak bir benzinciye gidiyor ve ben canlı bombayım diye tüm dikkatleri kendi üzerine çekmeye çalışıyor. Sebep ne peki bu şahsı bu hale getiren? Bu rezalet durumu video çekip fenomen olmakmış. Bu şahıs maalesef ki 35 yaşında çocuğu olan bir yetişkin. Burda asıl önemli olan biz Türkiye olarak nereye gidiyoruz? Sonuç olarak kendimizi birazcıkta olsa toparlamalı ve daha iyi, daha saçma sapan olmayan adımlar atmalıyız. Bir sonra ki köşe yazımda buluşuncaya dek esen kalın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.