Sargın, Basın Bayramını Kutladı

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yayımladığı mesajla ilçemişzde görev yapan basın mensuplarının 24 Temmuz Bayın Bayramını kutladı.

Sargın mesajında ; İletişim çağında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğü en temel hakkıdır.

Yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını, gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde, ilimizde, ilçemizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim

Leave A Reply

Your email address will not be published.