ORHANGAZİ SAHİLİNDEKİ İSKELE ARTIK TAMAMEN KARADA KALDI

Son yıllarda yaşanan küresel ısınma ve yağışların azlığı nedeniyle tarihin en büyük çekilmesini yaşayan İznik Gölü’nde Orhangazi sahilinde daha önce tamamen suyun içinde olan iskele, çekilmeden dolayı tamamen karada kaldı.

0

İznik Gölü Orhangazi sahilindeki iskele göldeki çekilmenin seviyesini gözler önüne seriyor. Türkiye’nin beşinci büyük gölü konumunda olan İznik Gölü, son 3 yıldır sürekli çekilme ile gündemdeki yerini koruyor. Tarihte en yoğun çekilmenin yaşandığı İznik Gölü’nde su seviyesinin kıyıdan yaklaşık 100 metre çekildiği gözleniyor.

İskele karada kaldı

 İznik Gölü Orhangazi sahilinde yer alan beton iskele ise göldeki çekilmenin boyutunu gözler önüne seriyor. Daha önce tamamı suyun üstünde olan beton iskelenin bugünkü görüntüsü çekilmenin vehametini gösteriyor. İznik Gölü Orhangazi sahilindeki beton iskele son dönemde yaşanan çekilme ile birlikte artık tamamen karada yer alıyor.

Yağışlar bekleniyor

 2021 yılının mart, nisan ve mayıs ayında bölgenin yoğun kar ve yağmur alması ile birlikte göl seviyesinde hissedilir şekilde yükselme yaşanmıştı. Ancak yaz dönemi ve sonbahar mevsimlerinde yağışların düşük olması ve bölgede tarımsal sulamanın geçmiş yıllara oranla artmasından dolayı su seviyesi yeniden düşüşe geçmişti. Yaşanan su azalması ile birlikte İznik Gölü’ndeki iskele tamamen karada kaldı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.