MOTOSİKLETLERE SIKI DENETİM

İznik Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğine bağlı ekipler yaz aylarının gelmesi ve trafikteki motosiklet sayısının artması ile denetimlerini de yoğunlaştırdı.

0

İznik’te Polis ekipleri Göl Sahil Caddesi ve Atatrük Caddesi üzerinde motosiklet denetimi yaptı. Gün boyu süren denetimlerde polis ekipleri ehliyet, plaka, ruhsat, sigorta ve kask uygulamaları gerçekleştirdi. Tescili olmayan motosikletler trafikten men edilirken, eksiği bulunan ve kurallara uymayan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı.

AKÜLÜ MOTORSİKLETLERE PLAKA ZORUNLU

Trafik Büro Amirliğinden alınan bilgiye göre Akülü Motorsikletlerin’de plaka takmalarının zorunlu olduğu belirtildi. Halkta bununla ilgili yanlış bir izlenim olduğunun altı çizilirken akülü motorsikleti olanların araçlarına bir an önce plaka takmaları istendi.

İznik Trafik Denetleme Büro Amirliğinden yapılan duyuruda ise ifadelere yer verildi.

Mopet, elektrikli motorsiklet, motorlu bisiklet, motorsiklet ve üç tekerlekli motorsikletlere yönelik trafik ekiplerince ilçemizin güvenlik yönetim sistemlerince (kgys) ve Mobese ile kask uygulaması yapılacaktır. Kask takmayan sürücülere ve araçların tescil plakasına karayolları trafik kanununun 78-1b maddesince 436 tl cezai işlem uygulanacaktır.

Ayrıca -tescili zorunlu olup, tescili yapılmayan motorsiklet ve elektrikli-akülü motorsikletler seyir halinde ve park halinde toplanılacağından mağdur olunmaması için plakalarının üzerinde bulunması gerekmektedir.

 

İznik Emniyet Müdürlüğü Trafik büro amirliği ekipleri yaz boyunca şehir merkezinde motosiklet denetimlerinin artarak devam edeceğini belirttiler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.