LOGAN / WOLWERİNE

0

Genellikle her insanın sevdiği süper veya fantastik  kahraman olarak sayabileceğimiz hayali karakterler vardır. Gerek çizgi romanda olsun gerekse sinema evreninde. Bunlardan bir tanesi de 2000 yılından beri sinema evrenini kasıp kavuran WOLWERİNE yani karakterin diğer adıyla LOGAN’ dan bahsetmek istiyorum.

Marvel tarafından yaratılmış olan ve yayınlanan çizgi romanlarda süper kahraman olarak beliren bir kurgusal karakterdir. James Howlett ismiyle doğmuş fakat Logan olarak tanınmıştır. Len wein,  herb trimpe  tarafından tasarlanmış ve yaratılan logan karakteri köken olarak sansargillerden gelmektedir ve işte bu yüzden ellerinde üçer tane kemikten pençe bulunur. X men, avengers, weapon x gibi türlü grup ve çizgi romanlarda yer olan logan karakteri hepimizin bildiği üzere weapon x deneyinden sonra ellerinden çıkan 3’er kemik yerine adamantimyum adlı demir alışından pençlere sahip olan logan savaştığı sırada hafızasını kaybeden ve ilerleyen yıllarda sadece bazı şeyleri  hatırlayarak yaşamını sürdüren ve aslında tam olarak kim olduğunu bilmeyen ve yeri geldiğinde son derece vahşileşen bir karakterdir. 2000 yılından itibaren sinema evreninde ilk  x men de  gördüğümüz wolwerine karakteri x men yapımlarında en çok tutulan mutantlar dan bir tanesi olup sevgili hugh jackman ın müthiş oyuculuğu sayesinde çok sevilen bir karakter olmuştur.

1800 lerin başlarında kanada da doğan James Howlett kapıcının gayrimeşru oğlu olup öz babası olan logan ı kargaşa sırasında öldürdüğü için logan ismini kullanmaya başlamıştır. Bir çok savaşa katılan logan hafızasını kaybetmeden önce abisi gibi asker olup bir çok büyük savaşa katılmıştır. Mutant güçlere sahip olduğu için yaralandığı zaman hemen kendini yenileyen bu sebepten dolayı da yaşlanmayan logan karakteri bir bakıma ölümsüz sayılabilir. Sevdiği insanların ölümüne tanıklık eden logan ömrü boyunca anılarla yaşamaktan bıktığı için sürekli ölmek isteyip ölememiştir. Bazı çizgi romanlarda logan ın eşcinsel bir oğlu ve laura adında laboratuvar da doğan bir kızı vardır. Ömrü hayatı boyunca sürekli acılar çekerek yaşayan logan karakteri hepimizin en çok sevdiği mutant karakter olmakla birlikte insanlara yardım etme huyundan dolayı çok sevilen bir karakter olarak sinema evreninde derin izler bırakmıştır. Sevdiği insanı insanlara zarar veriyor diye kendi pençesiyle öldürmek zorunda kalan logan ömrü boyunca aşk acısı çekerek yaşamaya güç olsa da devam etmiştir. Şimdi izninizle logan’ın son filmi olan LOGAN/ WOLWERİNE. Aslında hepimizin bu filmde de ölmeyeceğini bir şekilde sağ çıkacağını sanması bilinen bir gerçekti. Maalesef ki vücudu artık eskisi kadar yenilenmiyor ve gençliğindeki gibi seri olarak savaşamayan logan karakteri son filminde hepimizi duygulandırdığı acı bir gerçek. Son filminde laboratuvar da doğan kızını şans eseri tanıdıktan sonra onu kurtarmak için yaşamını yitiren logan karakteri kaç yıl geçse bile fanları için halen ölümsüz olarak sayılmaya devam edebilir. Fox yapımın ilerleyen zamanlarda sevgili hugh jackman ile olmasa bile belki başka bir oyuncu ile tekrar wolwerine filmlerine kaldığı yerden devam etmesi şuan lık söz konusu değil. Lakin bütün logan fanlarının hugh jackman dan başka bir logan ı sevebileceğini sanmıyorum. Bir sonra ki köşe yazıma kadar kendinize iyi bakın. Görüşmek üzere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.