Kuraklık İznik Gölünü Vurdu

0

Geçtiğimiz sene ve bu sene Ülkemizde yaşanan kuraklıktan İznik’te nasibini aldı. 2 senedir ilçemizde yaşanan kuraklık adeta İznik Gölünü vurdu. Gölün çeşitli yerlerinde adacıklar oluşurken su yer yer 25-30 metrelere kadar çekildi. Kıyı kesimlerinin bazı yerlerinde ise bataklıklar oluştu.

 

Marmara’nın incisi” olarak bilinen İznik Gölü, bu yıl yaşanan kuraklık sebebiyle zor zamanlar yaşıyor. Türkiye’nin 5. Marmara Bölgesi’nin de en büyük gölü olan İznik Gölü’nde su yer yer 25-30 metre çekildi.

 

Daha önceki yıllarda da çekilmenin meydana geldiği gölde bu kadar fazla bir çekilme ilk kez yaşanıyor. Geçen yılın kurak geçmesi, bu senenin de havanın mevsim normallerinin üzerinde gitmesi ile neredeyse hiç yağışın olmadığı ilçemizde İznik Gölü kuraklığın eşiğine geldi.

 

Halk Tedirgin

 

İznik’in adeta can damarı olan İznik Gölün’deki kuraklık vatandaşları da tedirgin ediyor. Gerek sulama birlikleri gerekse çiftçiler tarlalarını sulamak için İznik Gölünden su çekiyor. Yaşanan bu kuraklık ise İznik Gölü çevresinde yaşayanları ve tarımla uğraşanları tedirgin ediyor. Beklenen yağmurların bir türlü yağmaması ile İznik Gölündeki kuraklık gün geçtikçe artarak devam ediyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.