KORONA BELASI HORTLADI

0

Başkan Usta uyardı: Özellikle ilçe dışından gelen kişilerle temas etmeyin, maske ve hijyen kurallarına uyalım virüs bitmedi rehavete kapılmayın. 3 aydır verdiğimiz mücadele heba olmasın.

 

Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte ilçemizde korona virüs belası yeniden hortladı. Şuanki pozitif vaka sayımız 11’e ulaştı.

 

1 Haziran tarihi itibari ile normalleşme süreci kapsamında seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte İznik’e özellikle İstanbul ve İzmit üzerinden çok sayıda ziyaretçi geldi. 29 Nisan Tarihinden itibaren sadece dört vakanın görüldüğü ilçemizde son bir haftada bu rakam 11’e yükseldi.

 

Seyahat engelinin kalkması ve havaların ısınmasıyla birlikte İznik’te vaka sayısında artış yaşandı. 11 Mart’tan bu yana yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı verilen mücadelede vaka sayısının düşük olduğu ilçelerin başında gelen İznik’te normalleşme ile birlikte gelen ziyaretçiler beraberinde ilçemize virüsüde getirdi. Şehir dışından İznik’e akrabalarını ziyarete gelen misafirler iki aileye virüsü bulaştırıp gittiler.

 

Usta, rehavete kapılmayalım lütfen kurallara uyun

 

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta normalleşme süreci ile birlikte vatandaşların sanki virüs kalmamış gibi davranıp ilçe dışına çıkarak yada ziyaretçi kabul ederek davranmalarının son derece yanlış olduğunu ve on günlük sürede rehavete kapıldıklarını belirterek “ 11 Mart tarihinden itibaren ilçemizde aldığımız en üst tedbirler sayesinde İznik’te vaka sayısı kontrollü bir şekilde seyretti ve herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Fakat normalleşme süreci ile birlikte görüyoruz ki vatandaşlarımız rehavete kapılıp sanki virüs bitmiş gibi hareket ediyorlar. Bu süreç bizi son derece üzdü, üç aydır verdiğimiz tüm mücadelenin heba olmaması için halkımızdan isteğimiz, herkes maskesini taksın, sosyal mesafeyi korusun ve el hijyenine çok dikkat etsin. Bunlara dikkat edersek, elde ettiğimiz başarıyı koruruz. Özellikle ilçe dışından gelen kişilerle temas etmeyelim havaların ısınmasıyla insanlar rehavete kapıldı. Yeni normalleşmenin eski normalleşme olmadığını bilip, yeni kriterleri öğrenip, buna göre hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.