KARAKUCAK GÜREŞLERİ NEFES KESTİ

0

Elmalı Alıç Yaylasında gerçekleşen Kara Kucak güreşleri adeta nefesleri kesiti. Binlerce vatandaş güreşleri seyretmek için yayla’ya akın etti. Güreşlere protokolde büyük ilgi gösterdi. 254 sporcu güreşlerde ter döktü.

İznik Elmalı Mahallesi Alıç Yaylası 2. Karakuçak Güreşleri İznik Kaymakamlığı, İznik Belediye Başkanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu ortaklığında Elmalı Mahallesi ve İznik Batum Kafkas Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Mevlid-i Şerif  ve dualarla başlayan Kara Kucak güreşlerinde 254 güreşçi ter dökerken Baş Pehlivan Kategorisinde Gürcistan’dan 1. Giorgi Meshvildishvili oldu.

Alıç Yaylası 2. Karakuçak Güreşleri İznik Batum Kafkas ve Kültür Derneği Folklor Ekibi gösterileri ile başlarken, Ardından İznik Belediyesi Mehter Takımı konser verdikten sonra Türkiye genelinden ve yurtdışından gelen 254 sporcu yaylada ter döktü.

Türkiye Güreş Federasyonu Aliç Yaylası Kara Kucak Güreşlerine 64. Hükümetin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 24. Dönemde Bursa Milletvekili İsmet Su, 22. dönem Bursa milletvekili ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın,Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURKENT Müdürü Ahmet Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal, Bursa Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif  Karademir,Prof  Dr. Süleyman Uludağ, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, CHP İlçe Başkanı Sadullah Eşiyok, Gemlik CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, Hayrabolu Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Uzun, İznik Belediye Meclis üyeleri Zeliha Peşte, Ramazan Sert, Oğuz Çetin, Asiye Çalışkan, Kadir Yüksek, Hüseyin Kutlu, Marmara Bölgesi Yağlı Güreş sorumlusu Orhan Yavaş, İznik Batum Kafkas ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Uslu, Elmalı Mahallesi Muhtarı Süleyman Turna ve Güreş severler katıldı.

Kıran kırana geçen müsabakalarda Aliç Yaylası 2. Karakuçak Güreşlerinin Baş Pehlivanı Gürcistan’dan Giorgi Meshvildishvili, Baş Altı 1.si Yusuf Tatlı, Büyük Orta 1.si Uğur Taştan, 80 kg Mert Çıkmaz, 70 kg Erkan Şahin, 65 kg Uğur Lafcı, 55-60 kg Ferhat Kılıç birinci oldu. Ayrıca 30-35kg İsa Çetin, 40kg Muzaffer Can Genç, 45 kg Bayram İlhan, 50 kg Mevlüt Can Yazıcıoğlu, 60 kg Serhat Büber,70kg Yasin Can Sarı, 80 kg Mevlüt Mevlütoğlu, 100kg İlhan Yağan birincilik kürsüsüne çıkarak protokol üyelerinden madalya ve ödüllerini aldılar.

ALIÇ YAYLASININ AĞASI NİZAMETTİN KAYMAK OLDU

İznik Elmalı Aliç Yaylası Karakucak Güreşlerinde iş adamları arasında yapılan açık arttırmada güreş ağlığını Kaymak Beton Sahibi İş adamı Nizamettin Kaymak 70 bin liraya aldı. 2020  Yılı Alıç Yaylası Güreş ağası olan Nizamettin Kaymak aynı zamanda Elmalı Mahallesi doğumludur. Kaymak davul zurna eşliğinde vatandaşları selamladı. 2017 Yılında Orhangazi Güreş Ağası olan Nizamettin Kaymak “Ata sporu güreşe bugüne kadar hep destek verdik. Ne mutlu ki yıllar sonra yeniden düzenlenen ve bu yıl İkincisi gerçekleştirilen Alıç yaylası Karakucak güreşlerine bizlerde bir nebze katkı sağlayacağız. Güreş Komitesine, Vesile olanlara çok teşekkür ederim” dedi.

Elmalı Mahallesi Alıç Yaylası 2. Karakucak Güreşlerine Bursa, İznik, İzmit, Gölcük, Bilecik,Osmaneli il ve ilçelerinde yüzlerce sporcu katılırken, Güreş severlerde yaylaya akın etti. Güreşçileri alkışları ile destekleyen Güreş severlere, protokol üyelerin yoğunluğu da dikkat çekti. İki Elmalı Mahalle güreşçisi İsmail Can ve Yusuf Tatlı Baş Altı Pehlivan’ı için birbirleri ile kıran kırana mücadele etti. Yusuf Tatlı Baş Altı 1.si, Baş Altı 2.si ise İsmail Can oldu. Minikler kategorisinde güreşen geleceğin güreşçileri izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Elmalı Mahallesi Alıç Yaylası 2. Karakucak Güreşlerin sunumu Tarihi Kırkpınar Baş Cazgır Adayı Balıkçı Sebahattin Erdoğan ile Bilecik Osmaneli İlçesi Cazgırı İrfan Alay yaptı.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta” Geleneksel olarak bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz İznik Elmalı Mahallesi Alıç Yaylası Karakucak Güreşleri devam ettireceğiz. Daha güzelini yapmak için Güreş Federasyonumuz ile birlikte organize ediyoruz. Gördüğünüz gibi yüksek katılımlı bir organizasyon oldu. Ata sporumuzu yaşattıkları için güreşçilerimizi tek tek tebrik ediyorum” dedi.

İznik Elmalı Mahallesi Karakucak Güreşlerinde ter döken güreşçiler ödül ve madalyalarını protokolün elinden aldılar. Etkinliğe katılan misafirlere güne özgü bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.