İZNİK’TE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONFERANSI DÜZENLENDİ

0

İznik’te Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı düzenlendi. İznik İlçe Müftülüğü tarafından, İznik Marmarabirlik Düğün Salonu’nda Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında “Peygamberimiz ve Aile” temalı konferans verildi.

İznik Marmarabirlik Düğün Salonu’nda Salanın ve İstiklâl marşımızın okunmasıyla başladı. Halit Temiz Camii İmam Hatibi İsmail Demircan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş açılış konuşması yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç katılımcılara hitap etti.

Programa İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil, Orhangazi İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Diyanet İşleri Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Peygamberimiz ve Aile’ ekseninde konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Yeryüzü hazinesi olarak “Kişilerin Salih ve Saliha sahibi eşler “olmalıdır. Evliliklerin yıkılmaması için Sevgi, Sadakat, Müsamaha, Güzel Ahlak, Mahremiyet, Sabır ve sebat sahibi olmak gerektiğini belirtti. Peygamberimizin aile münasebetlerinden örnekler veren Kadir Dinç, “aile hayatı en yakından bilinen bir örnek şahsiyet olarak Peygamberimizin müstesna yaşantısının insanlık için mutluluk kaynağı olduğunu kaydetti. Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda olmasının Allah’ın rahmetinin vesilesi olacağını, bela ve musibetlerden uzak olmamızı sağlayacağını dinleyicilere aktaran Dinç, şiddetin ve huzursuzluğun yaygınlaştığı son günlerde mutlu aile olabilmek için Peygamberimizin getirdiği şefkat yüklü mesajlara kulak verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca 2017 yılında 570 bin evlilik olduğunu bunun ise 128 binin ise boşanma ile sona erdiğini, 2018 yılında ise bu oranın daha vahim olduğunu 550 bin evliliği 142 bini boşanma ile sonuçlandığı ifade etti”.

Konferansın sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’e İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş ile birlikte Çini Vazo hediye etti. Konferans yapılan dua ile son buldu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.