İznik’te Kaz Gecesi Şöleni

0

Kars bölgesinin meşhur kaz eti yemeği İznik Serhat İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İznik’te davetlilere ikram edildi. Geceye katılanlar, Karslı aşçı Kasım Yıldız ustanın pişirdiği meşhur kaz etinin lezzetini tattılar.

 

İznik Serhat İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından “Kaz Gecesi” düzenlendi.

 

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuncay Doğan, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Ziraat Bankası müdürü  Halil Ceran, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

 

Çok sayıda hemşehrinin bir araya geldiği gecede halk ozanları, yöre halkının geleneksel türkülerini söylediler. Halk ozanlarının ardından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Daha sonra yöreye özgü olarak hazırlanan kaz yemeği misafirlere ikram edildi.

 

Kaz Etine Doydular

 

Gecede konuşmaların ardından Kars yöresine özgü müzikler seslendirilirken 500’e yakın davetli Kars yöresinin meşhur lezzeti Kaz eti ile bulgur pilavını yedi. Yemeklerin yenilmesinin ardından çalınan müzikler eşliğinde davetliler sahneye çıkarak uzun süre yöresel oyunlarını oynadılar.

 

“Kars Kalesi” tablosunu Başkan Usta aldı

 

İznik Serhat İlleri Derneği tarafından düzenlenen gecede Kars Kalesi tablosu Dernek başkanı Fazıl Olgun tarafından açık arttırmaya çıkarıldı. Tabloyu en yüksek fiyatı veren Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta aldı. Dernek başkanı Olgun, düzenledikleri geceye gelerek kendilerine destek olan başkan Usta’ya ve tüm misafirlere teşekkür etti.

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.