İznik’te depremzede çocuklara anaokulu oluşturuldu

146 Öğrenci ise eğitime başladı.

0

İznik’te Devlet Su İşlerine yerleştirilen depremzede çocuklar için ana sınıfı oluşturuldu.

İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4-6 yaş grubundaki çocuklara etkinlikler düzenlenerek, depremin izleri silinmeye çalışılıyor. Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan 2 büyük depremin ardından evleri yıkılan depremzedeler, ülkenin birçok yerindeki yurtlara yerleştirildi. Depremzedelerin hayatlarına normal bir şekilde devam etmeleri için çalışmalar devam ediyor. İznik ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil Anaokulu öğrencileri ile Çiçekli Mahallesinde eğitim öğretime başlayan öğrencileri ziyaret ederek bir süre sohbet etti ve öğrenciler ile yakından ilgilendi.

İznik’te DSİ tesislerine yerleştirilen depremzedeler için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anaokulu projesi hayata geçirildi. Aileleri ile birlikte kalan 4-6 yaş grubundaki çocuklar depremin etkisinden kurtulmaları için DSİ tesisleri içerisinde bulunan bir alan ana sınıfına dönüştürüldü. Sanat, drama, müzik ve resim gibi birçok etkinliğin gerçekleştirildiği sınıfta, depremzede çocukların iyi vakit geçirmeleri sağlanıyor. Minik çocukların öğretmenliğini ise yine deprem bölgesinden gelen bir öğretmen yapıyor.

146 Öğrenci eğitime başladı

Deprem bölgesinden ilçemize gelen depremzede vatandaşlarımızın çocukları bu hafta itibari ile eğitim öğretime başladı. Çiçekli ilköğretim ve ortaöğretim okulunda taşımalı sistemle eğitimlerine devam eden 146 öğrencinin tüm ihtiyaçları ise ilgili kurumlar tarafından  karşılanıyor. Devlet Su İşlerinde kalan depremzede hanımlar içinse İznik Halk Eğitimi merkezi tarafından dokuma atölyesi açılacağı öğrenildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.