İZNİKSPOR’DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

0

Süper Amatör küme play-off maçında aynı puana sahip iki takım baraj maçında karşılaştı. 20. dakikada 10 kişi kalan ve 1-0 yenik durumda olan İznikspor muhteşem bir geri dönüşe imza atarak Burgazspor’ı 3-1 mağlup etti. Her şey son maça kaldı. Yarın oynayacağımız Doğugücüspor maçını kazanırsak BAL ligindeyiz.

A grubunda mücadele eden iki takım İznik’de sahadan 0-0 beraberlik ile ayrıldıktan sonra yine Veysel Karani sahasında oynanan rövanşta Burgazspor 2-1 galibiyet ile ayrılmıştı. A grubunda İznikspor lider Burgazspor ise ikinci sırada ligi tamamlayıp play-off’lara adına yazdırmıştı. Play-off maçlarının 3.haftasında Vakıf Bera sahasındaki karşılaşmada da kazanan çıkmamış ve 0-0 beraberlik ile sona ermişti. 10 puan ile maçlarını tamamlayan iki takım sezonun 4. Maçında tekrar karşılaştı.

Süper lig hakemlerinden Cihan Aydın’ın yönettiği ve yardımcılıklarını da Hakan Özler ve Mehmet Serbest’in yaptığı karşılaşmada iki takımın seyircileri 90 dakika takımlarını desteklerken Bursa spor camiası da ilgi ile maçı takip etti.

Karşılaşmanın 8. Dakikasında altı pasta sağ kanattan yapılan ortada iyi yükselen Erkan Demir kafa vuruşu ile Burgazspor’u 1-0 öne geçirdi. 25. Dakikada gole giden futbolcuya yaptığı müdahalenin ardından Erhan Şahin kırmızı kart görerek oyun dışı kalınca kalan dakikalarda İznikspor 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

İlk 45 dakika bu skorla biteceği düşünülürken 45+4 dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içine iyi yükselen Mustafa Şimşek kafa vuruşunu yaptı defanstan seken topu Yunus Boyrat ağlara göndererek takımı adına beraberliği sağladı ve santra yapılmadan ilk yarı 1-1 beraberlik ile sona erdi.

İkinci yarıya son dakika bulduğu golün morali ile İznikspor daha iyi başladı.  55. dakikada Furkan Kesikbaş’ın çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci İsmail’den seken topu iyi takip eden Yunus Boyrat hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti 2-1.

  1. Dakikada Burgazspor Yücel Baykal ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası yayının üzerinden iyi bir vuruş yapan Yücel’in topunda son anda kaleci Mehmet’in müdahalenin ardından top yan direkten döndü.

 

  1. dakikada sahneye çıkan Furkan Kesikbaş attığı golle takıma derin bir ohh çektirdi ve İznikspor bu zorlu maçta muhteşem bir geri dönüşe imza atarak rakibini 3-1 mağlup ederek Play-Out oynama hakkını elde etti.

 

BÜYÜK MAÇ ÇARŞAMBA

Doğugücüspor ile İznikspor play-out maçına çıkacak.

Temsilcimiz İznikspor Bölgesel Amatör Lig 13. Grupta mücadele eden Doğugücü Spor ile BAL liginde mücadele edebilmek için play-aut maçı oynayacak.

Play-out maçını kazanan takım önümüzde sene Bölgesel Amatör Liginde mücadele etmeye hak kazanacak. Kaybeden takım ise yoluna Bursa Süper Amatör’de devam edecek. Maç yarın saat: 15.00’da Bursa’da oynanacak.

 

BAŞKAN USTA’DAN PRİM DOPİNGİ

Bu sezon İznikspor ile yakından ilgilenen ve takımın en büyük destekçisi olan Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta İznikspor’un BAL ligine çıkması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Geçtiğimiz hafta İznikspor’a yapacağı tesisin müjdesini veren, hemen ardından ise İznik Gençliği için Yüzme Havuzu, spor kompleksi ve gençlik merkezinin müjdesini veren Usta İznikspor’un ise bir üst ligte mücadele etmesi için var gücü ile çalışıyor. Pazar günü oynanan karşılaşmayı da takip eden Usta, mağlup durumda olan ve 20. dakikada on kişi kalan takımın müthiş bir geri dönüşe imza atması ve gösterdiği üstün mücadelenin taktir edilmesi gerektiğini belirterek sahaya inerek futbolcular ile galibiyeti doyasıya kutlayarak futbolculara 20’şer bin lira prim verdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.