İznikli Emlakçılar Dernek Kurdu

İznik Emlakçılar Derneği (İZEMDER) çatısı altında bir araya gelerek dernek kuran Emlakçılar yeni kurulan derneğin tanıtımı için basınla bir araya gelerek kuruluş amaçlarını anlattı.

0

İznik’te bir araya gelen 7 emlakçı İZEMDER’i Kurdu. Başkanlığını Mustafa Can’ın yaptığı dernekte diğer kurucu üyeler Süleyman Çil, Mehmet Erkan, Mahmet Tabak, Bekir Çandır, Hayrettin Şahin ve Ali Kaçmaz oldular.

İznik Günbatımı aile Çay bahçesi’nde düzenlenen toplantıda  konuşan İznik Emlakçılar Derneği kurucu Başkanı Mustafa Can “İznik emlakçılar derneğimizi emlak danışma hizmetlerinin yürütülmesi hususunda işletme ile yetkilendirme sözleşmesi düzenleyen taşınmaz ticareti yetki belgesi olan ve emlak danışmanlığı yapan emlak alım satım mesleğinde çalışanlar ile çalıştıranları bir araya toplamaktır. Onların mesleki ve sosyal haklarını korumak aralarındaki dayanışmayı artırmak, mesleği temsil etmek eğitim ve etkinlikler düzenlemek toplum içindeki onur ve değerini artırıcı yönde tedbirler almak sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.”dedi.

Can, konuşmasında hak gasplarını önleme adına çalışacaklarını belirterek “Ayrıca İznik’e emlak alım satımı ile hiçbir ilişkisi olmayan ofis vergi levhası, oda kaydı ve yetki belgeleri olmayan kişiler bizim gibi ofisleri olan devletine vergisini veren kişilerin haklarını emeklerini gasp ediyorlar. Bu haksızlığın önüne geçmek için devletimizin yetkili kurumlarıyla görüşüp bu kişilerin haksız kazançlarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Amacımız emlak sektöründe emek veren ve çalışanların haklarını korumak ve emeğine sahip çıkmak ve kurumsal bir kimliğe kavuşturmaktır” dedi. Can 7 kişilik bir kurucu yönetim oluşturduklarını ifade ederek, süreç içerisinde emlak ofislerini gezerek üye kaydına başlayacaklarını ifade etti.

Tanıtım toplantısına İznik Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bektaş, İznik Esnaf odası başkanı Kadir Akçaalan, İznik Tapu müdürü İrfan Yorulmaz, İznik Belediyesi İmar işleri müdürü Enes Emrah Açıkgöz ve önceki dönem İznik Belediye başkanı Osman Sargın katıldı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.