İznik Gölü’nde su seviyesinde yaşanan azalma giderek artıyor

0

Türkiye’nin en büyük 5. gölü olan İznik Gölü’nde son yıllarda başta kuraklık olmak üzere çeşitli sebepler nedeniyle su seviyesinde yaşanan azalma giderek artıyor. Yapılan onca haberlere rağmen ne acıdır ki göl için yapılan hiç bir şey yok.  Önlem alacak olan merciler ile birlikte herkes kulağının üstüne yatmış ne olacak diye bekliyor. Doğa harikası gölümüz ise hergeçen gün, hergeçen sene biraz daha çekiliyor. Gölden su kullanımı ise aynı şekilde devam ediyor.

İznik Gölü’nde tehlikeli görüntü

İznik Gölü’nde yaşanan çekilme nedeniyle gölün en büyük iskelesi neredeyse tamamen toprak üstünde kalacak.  60 gündür yağmur düşmeyen göl çevresinde kuraklık had safhaya ulaştı.  İznik sahilinde ise çekilmeyle birlikte oluşan büyük alanlar vatandaşları derinden üzüyor.

İznik Gölü’nde yaşanan çekilme sonrasında sürekli gündeme gelen İznik Gölü’nden Gemlik Gübre fabrikasına çekilen suya Devlet Su İşleri 2022 yılının aralık ayında kısıtlama getirmişti.  Ancak buna rağmen İznik gölü içinde firmaya ait pompalar ile su çekilmesine devam edildiği iddiaları gündeme gelmiş ve bununla ilgili bir açıklama yapılmamıştı.

Yaşanan kuraklık ile birlikte  İznik gölündeki çekilmede günden güne korkutucu boyuta ulaşıyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.