İZNİK ÇİNİ VE SERAMİK SEMPOZYUMU TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

0

İznik Belediyesi Şehit Piyade Komando Çavuş Fehmi Barcın Gençlik ve Kültür Merkezi’nde 2020 İznik Çini ve Seramik Sempozyumu tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Saim Kılavuz, UNESCO İznik Alan Başkanı olan Prof. Dr. Murat Taş ve Bir çok Üniversite öğretim görevlileri, araştırmacı akademisyenler ve çini ustaları da katıldı.

 

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi,İznik Kaymakamlığı, İznik Belediye Başkanlığı ve İznik Alan Başkanlığının Organizasyonu ile gerçekleştirilecek 9-10-11 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak olan 2020 İznik Çini ve Seramik Sempozyumunun ön hazırlıkları tek tek anlatıldı.

 

Organizasyonla ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren paydaşlar, ardından gündeme dair çalışmalarını ve ön hazırlıklarını karşılıklı olarak fikir paylaşımında bulundular. UNESCO İznik Alan Başkanı olan Prof. Dr. Murat Taş çalışmalarda gelinen son noktayı öğretim görevlileri ve akademisyenlere sundu.

 

BAŞKAN USTA, “ ÖNCEDEN YAPILAN ÇİNİ FESTİVALİNİN HİÇ BİR HEDEFİ VE AMACI  YOKTU”

 

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “İlçemizde sosya kültürel sportif anlamda farklı çalışmalar yaparak şehrimizi sürdürebilir bir şekilde daha güzel noktalara taşımak için belli bir hedeflerimiz vardı. O yüzden farklı başlamak istedik. İznik’te çini festivalinin hiçbir amacı ve hedefi olmadığını tespit ettik. Yol arkadaşlarımız ve saygıdeğer hocalarımızla daha kalıcı olması için ilk önce bu işin özüne inmek için çalışma başlattık. Bu çalışma çok güzel destek buldu. İnanıyorum ki hem İznik’in hem İznik çiniciliğinde ki bu sorunlar bu sempozyumdan sonra açığa kavuşacaktır. Biz İznik Belediyesi olarak destek vermeye hazırız. İznik çinisi hak ettiği yerde olacaktır. Bu arada Uludağ Üniversitesi rektörümüz ile görüştük. İznik Meslek Yüksel Okulundaki eksiklikleri ilettik ve en önemlisi de öğrenci yurduna ihtiyaç olduğunu söyledik ve kendisi bize yardım edeceğinin sözünü verdi” diye konuştu .

 

2020 İznik Çini ve Seramik Sempozyumuna hazırlık programı kapsamında Belediye Meclis Toplantı Salonunda Bilim Sanat Kurulu 2. Hazırlık Toplantısı ile devam etti.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.