İZNİK 500 DEPREMZEDE VATANDAŞIMIZI AĞIRLIYOR

0

Kahramanmaraş Merkezli Meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma ve ölümlere neden olan deprem sonrasında bölgeden batı illerine doğru göç devam ederken, İznik’e gelen kişi sayısı 500’ü buldu. İznik’e gelen vatandaşlardan 120’si otelde, 50 kişi Devlet Su İşleri Tesislerinde  diğer vatandaşlar ise İznik ve taşra mahallelerinde konaklıyorlar.

6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında yaşanan büyük yıkım ile birlikte bölgeden farklı illere göçler de devam ediyor. Depremzedelerin büyük bir bölümü yıkımdan dolayı farklı illere nakledilirken, İznik’e de çok sayıda aile gelmeye devam ediyor.

500 depremzede İznik’de

İznik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı koordinasyonu ile depremzedelerin nakilleri devam ediyor. Fakat İznik’te çok ilginç bir durum söz konusu. İlçemize gelen vatandaşların çok büyük bir kısmı kendilerine ayrılan sosyal tesisler boş dururken hiç biri burada kalmak istemiyor ve ilçede ve köylerde kendilerine tahsis edilen evlerde ikamet etmeye devam ediyor. Hal böyle olunca depremzede vatandaşlara yapılacak yardımlarda çok zorlaşıyor.

Gıda Market Açılıyor

İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi organizasyonu ile depremzede ailelerin faydalanabileceği bir gıda market açılıyor. Belediye iş hanı altına açılacak markette depremzede vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanacak.

İznik’te ikamet eden depremzede vatandaşların devlet tarafından tüm ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD koordinasyonu ile öncelikli belirlenen yerlere yerleştirilmeleri gerekiyor. Devlet Su İşleri sosyal tesisleri vatandaşların kullanımına açıldı. Özellikle otellerde kalan depremzede vatandaşlar ve evlerde kalanların mağduriyet yaşamamaları için Sosyal yardımlaşma ile irtibata geçerek devletimiz tarafından kendilerine tahsis edilen sosyal alanlara yerleşmeleri gerekiyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.