İŞTE O SES / ŞEYMA AYIK

0

İşte o ses röportajları tüm hızıyla devam ediyor sevgili okuyucularım. 2016 yılından beri seslendirme sektöründeki isimleri gerek radyo da gerekse gazete de yer vererek isimlerini elimden geldiğince duyurmaya çalıştım. Bu hafta köşe yazım da çok çok sevdiğim bir isimden bahsetmek istiyorum. Sevgili Şeyma Ayık.

Sesini ve kendisini çok sevdiğim seslendirme sektörümüzdeki sıcak kanlı insanlardan bir tanesi olmasının yanı sıra çok sevecen ve hayata her zaman pozitif bakabilen insanlardan bir tanesi Şeyma Ayık. Ankara Gazi Üniversitesi İşletme ve Pera Güzel Sanatlar Şan bölümü mezunu olan Şeyma Ayık, İstanbul doğumludur. Açık Radyo´da reklam ve halkla ilişkiler sorumlusu, Radyo 92.3´te reklam yönetmeni olarak çalıştı. Açık Radyo´da “Boşluğa Atlayış” programının sunuculuğunu üstlenirken, bir taraftan da seslendirme çalışmalarına başladı. Akabinde Radyo 92.3´te “Ellington İla Shakespeare Band” adlı caz programını hazırlayıp sundu. “Gece Virüsü” ve “Ballı Pazar” adlı TV programlarında müzisyen olarak yer aldı.

AKM başta olmak üzere, İstanbul´un çeşitli mekanlarında ve konserlerde flütist ve solist olarak sahne aldı. 2000 yılında, diksiyon ve seslendirme çalışmalarına tiyatro sanatçısı Burcu Başaran´la başlayıp, Levent İnce, Elçin Temel, Nuran Kutlubay, Bülent Ay, Müge Oruçkaptan ve Ali İpin´le devam etti. Halen profesyonel olarak tv-radyo reklam ve tanıtım seslendirmeleri, jingle vokalistliği; TRT´de, özel stüdyolarda orijinal film, çizgi film seslendirmeleri ve yerli dizilerde de seslendirme yapmakta ve tiyatro çalışmalarına devam etmektedir. 1998 yılından beri pek çok reklam filmi ve radyo spotu seslendirmeleri yapan ayık halen pek çok stüdyoda seslendirme yapmaktadır. Seslendirme çalışmalarından bazıları: Heidi, Hapşuu, Cadıları Okulu, Sibirya, Sev Yeter, Bak Şu Leyleğe, İksir, Sivri Kaya, Geronimo, The Circle ve daha sayamadığımız onlarca yapım da sevgili Şeyma Ayığın sesini duymak mümkün.

Reklam seslendirmelerinden bazıları: Coca Cola Light, Calgon, Calgonit, Armine, Türkiye İş Bankası, Kardelen Su, Neoplus Alışveriş Merkezi, Kütahya Porselen, Farmasi Kozmetik, Time Out Dergisi, Travel+Leaisure Dergisi, 212 İstanbul Power Outlet, Reklam Jingle’ı Seslendirmesi, Bioder, Bioxcin, Deracine, Ankara Sigorta, Mercedes Benz, Joyful Bebek bezi ve Farmasi gibi birbirinden ünlü markaların reklam sesi olan Şeyma Ayık günümüzde halen çalışmalarına devam etmektedir. Bir dönem yerli seslendirme tufanına da katılan Ayığın ses vermiş olduğu yerli diziler: Kurtlar Vadisi, Doğruluk Ekseni VE Kollama adlı dizilerdir. Aynı zamanda uzun zamandır çocuk kitapları yazan sevgili Şeyma Ayık hem çocuklar tarafından ve hem de seslendirmesektöründe sevilen isimlerden bir tanesi. İtiraf etmeliyim ki kendisini bir üstad olarak görmekten yanı sıra her zaman benim bir büyüğüm ve samimiyet dolu bir insan olmuştur benim gözümde.

Onu en son gördüğümdebir kitap fuarında imza günündeydi ve beni görünce o kadar çok sıcak kanlılıkla beni karşıladı ki o an anladım ne kadar iyi ve değerli bir insan olduğunu.  Seslendirme sektörüne yeni başlayacak genç arkadaşlarımıza çok çok çalışmalarını gerektiğini ve bu işi gerçekten çok isiyorlarsa asla ama asla hayallerinden vazgeçmemelerinin tavsiyelerini veren sevgili Şeyma Ayık bir çok dizi, film ve belgesellerde evlerimize ve hayatlarımıza sesiyle eşlik etmeye devam ediyor. Bir sonra ki köşe yazıma kadar hoçcakalın sevgili okuyucularım.

Görüşmek üzere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.