İŞTE O SES MELTEM ÖZLEVENT

0

Her hafta olduğu gibi siz değerli okuyucularımıza dublaj piyasasındaki ünlü isimleri buluşturmaya devam ediyoruz. Bu hafta hem sesini ve oyunculuğunu çok sevdiğim sevgili Meltem Özlevent İşte O Ses röportajlarında. Kendisine seninle röportaj yapmak istiyorum dediğimde hiçbir şekilde karşı koymadan ve beni kırmayıp kabul ettiği için sonsuz teşekkürler.

1996 yılında Anadolu Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan ve 2007 yılında da Vivekananda Üniversitesi Yoga Eğitmenliği Bölümü’nü bitiren Özlevent birçok filmde yer aldı. İşte rol aldığı filmlerden bazıları;  Abim (2009) Beş Şehir (2009)  Çınaraltı (TV Dizisi)  (2003)  Yarım Elma (TV Dizisi)  (2002)  Cumhuriyetin Altın Yolu (TV Filmi)  (1998)  Baba Evi (TV Dizisi)  (1997) ve son olarak hepimizin severek izlediği TV Dizisi olan Yasemince adlı dizide rol almıştır.

Severek izlediğimiz rol aldığı tiyatro oyunlarından bazılarıysa şunlardır; Düğün Ya Da Davul (İZMİR-Yeni Asır 1991) Antigone (ESKİŞEHİR-1994) Martı (ESKİŞEHİR-1995) Oyun Nasıl Oynanmalı (ESKİŞEHİR -1996) Limon (ESKİŞEHİR-1996) Memuroğlu Memur (İZMİR DT.-1996) Hadi Dokunalım (BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROSU-1997) Atları Da Vururlar (İSTANBUL- DAT PRODUCTION1998) Şok (İSTANBUL- TİYATRO GÜNBAY-1999) Neşeli Günler (İSTANBUL- TİYATRO GÜNBAY 1999) Renkler Krallığı (İSTANBUL- TİYATRO ÇİSENTİ2000) Deli Dolu (OPERET) (İSTANBUL-2001- 2004 CRR K.S) Ateşin Düştüğü Yer (İSTANBUL-2005-LEVENT KIRCA-OYA BAŞAR Tiyatrosu) gibi sayısız tiyatro oyununda yer alan değerli sanatçımızın rol aldığı Reklam ve Dizi filmleri ise şunlardır;  Cumhuriyetin Altın Yolu (TRT-1998) Prima Reklam Filmi (1998) Panço Reklam Filmi (1998) Baba Evi (ATV-2000) Yasemince (STAR – 2000) Deli Yürek (SHOW TV- 2002) Yarım Elma (KANAL D- 2003) Çınaraltı (TRT-2004) ve TGRT yapımı olan Çoçuğun Var Derdin Var adlı dizide oynamıştır.

Aynı zamanda drama, diksiyon ve vücut dili üzerine eğitmenlik veren Meltem Özlevent şu sıralar diksiyon ve dublaj dersi vermektedir. Seslendirme çalışmaları yaptığı Radyo ve Stüdyolar şunlardır; TRT, AÇIK RADYO (Amma Hikaye) PROMAY, DISCOVERY CHANNEL, ŞAFAK, GÖRSEL, INSERT, VIPSAŞ, DNS, SAMANYOLU, İSTANBUL STÜDYOLARI ve İMAJ dan oluşmaktadır. Dilerseniz artık kendisine söz verelim ve bu güzel sanatçı kariyerine en başından nasıl başlamış öğrenelim.

1999 yada 2000’ li  yıllarda usta oyuncu, sektörün duayenlerinden Bedia Ener öztep’ in bir telefonu ile başladım. Kendisi ile Yasemince adlı dizinin çekimlerinde Tanışmıştım. Kısa sürede set ortamında samimiyeti ve yumuşacık oyunculuğuna yeni konservatuvardan mezun bir taze oyuncu olarak ona   hayran kalmıştım. Üstelik Sohbet ettikçe sıcacık enerjisinden de çok etkilenmiştim.

Bir süre sonra telefonla beni arayarak Eşi Çetin abinin asistana ihtiyacı olduğunu ve benim yapabileceğimi düşündüğünü söylediğinde ben sektör hakkında bir bilgim olmadığı için önce geri dursam da, onun neden yapamayacak mışsın? Konservatuvar mezunusun. Sen yapamazsan kim yapacak diye tatlı tatlı yüreklendirdi. Eşi Çetin abi , onun desteği ve katkıları önemlidir sektöre başlamamda. İlk  promay stüdyosunda Çetin öztep in asistanlığını yaparak başladım. Bir taraftan rahmetli, Sungun Babacan , Sezai Aydın gibi ustalarla aynı studyo ya girerek işin inceliklerini öğrendim. Çünkü o zamanlar kanal değil, tulum çalışılıyordu.

Bir taraftan asistanlık da yaptığım için küçük roller konuşarak başladım birçok kişi gibi.

Konuştuğum ilk uzun rol de bir brezilya dizisindeki çok hızlı konuşan sarışın komik bir karakterdi. Böylece  uzun pratiklerde ses oyunculuğu yapma şansım oldu. Konuştuğum Dizideki dublaj yönetmeni de söylemesem olmaz Fatoş

Ceylan dı. Yine rahmetli Altan Günbay ın yönetmiş olduğu cemal reşit rey de Deli dolu operetinde vaktiyle Bedia Muavvit in oynamış olduğu Marika rolünü oynuyordum.

Hayatımda hep oyunculuk, dublaj, eğitmenlik birlikte devam etti.Konuştuğum oyuncular Whoopi Goldberg, Penélope Cruz, Sophia Loren, Elizabeth Taylor.. ilk aklıma geleni isimler.Doğrusu tv’de kendimi nerdeyse hiç izlemediğimi söyleyebilirim.Kendimi de izlerken de dinlerken de eleştiriden geri durmam. Bu konuda acımasız olduğumu söyleyebilirim.

Peki seslendirme yapmak için neler gerekiyor?

Öncelikle işi sevmesi en önemlisi her işte olduğu gibi.

Çene yapısında aşılamaz bir sorun yoksa artikülasyonunu bozan; evet herkes bu yola çıkabilir. Ne kadar ilerleyebileceği de harcadığı zaman, enerji ve yeteneğiyle doğru orantılı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.